NEDERLAAG VOOR DVV’09 UIT BIJ PRINSENLAND

Zaterdag 11 November

PRINSENLAND – DVV’09           3-0 ( 1-0)

Opstelling: Jordy Hanenberg, Ezra de Jong ( Imre de Groot(Brent Notenboom)), Johan de Waal, David de Berg, Joost van den Boogert, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Julian de Geus (Pim Goense), Bart Jelle van Dam (Joost van der Veer), Jurgen van Bergen(Mike Stoop) Jens Mastenbroek.

Foto’s van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit in onderstaande link:

Voor DVV stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Prinsenland op het programma. Waar DVV vooraf het goede spel van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Stellendam een vervolg wilde geven  kwam het daar afgelopen zaterdag geen moment van terecht. Op een lastig en hobbelig veld werd er een 3-0 nederlaag geleden.

In de openingsfase was het na wat aftasten DVV wat de eerste grote kans kreeg na een goede voorzet van Lugthart. Was het van Bergen die koppend de keeper tot een redding dwong en in de rebound stuitte een Dirkslandse aanvaller op een verdediger die nog op de lijn stond. En zo de bal tot corner verwerkte, uit de corner volgde helaas geen mogelijkheid. Hierna kwam Prinsenland beter in de duels te zitten en oogde het gretiger als DVV, en creëerde daar ook veel corners mee die gevaarlijk voor het doel terecht kwamen maar geen doel troffen. Even hierna volgde de volgende kans voor de thuisploeg, na een scherpe counter werd de bal voorlangs geschoten waar DVV goed weg kwam. Maar in de 20e minuut kwam de 1-0 op het bord te staan. Na een te korte terugspeelbal op het middenveld werd en snel door Prinsenland omgeschakeld, waar in de vorige counter de bal nog naast ging wist de spits nu wel de verre hoek te vinden en de score te openen.  Met een kleine omzetting probeerde DVV beter in het spel te komen, en dat resulteerde in het laatste kwartier dat het spel zich meer op de helft van Prinsenland afspeelde. Maar het probleem van de middag was dat de Dirkslanders, de achterhoede van de thuisploeg niet aan het wankelen kregen. Voorzetten en corners zorgden voor dreiging maar niet voldoende om tot scoren te komen. Zo werd er met een 1-0 achterstand de rust bereikt.

Tijdens de rust werd er door trainer Kleijn op gehamerd dat het stukken feller moest er zo nog een resultaat gehaald kon worden. Met een 3 dubbele wissel na de rust werd het spel hervat, De Jong, de Geus en van Dam werden vervangen door de Groot , Goense en van der Veer. Het eerste kwartier na de rust gaf hetzelfde beeld als het einde van de 1e helft. Prinsenland geduldig achterin wachtend op de foutjes waarbij er razendsnel omgeschakeld kan worden, en DVV voorin zoekend naar mogelijkheden. De grootse kans op de gelijkmaker volgde op het uur. Een corner van Mastenbroek bereikte van der Veer bij de 2e paal waar hij de bal klaar legde voor de ingevallen de Groot, zijn schot vanaf de 5 meter ging over. Niet veel later moest de Groot de strijd staken, nadat hij bij een eerdere corner met zijn hoofd tegen een tegenstander was gebotst Notenboom was zijn vervanger. Op hetzelfde moment werd van Bergen afgelost door Stoop. In het laatste kwartier ging DVV nog op jacht naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen leidde dit niet. Toen de klok bijna op 90 minuten sprong wist de thuisploeg de score nog 2 maal te verhogen. Als eerste volgde een lange bal achter de verdediging waar de spits met een mooie stift de bal over Hanenberg in het net legde, en in de blessuretijd volgde na een slippertje ook de 3-0 nog.

Een middag om heel snel te vergeten voor de meegereisde DVV supporters langs de lijn.

Volgende week zaterdag krijgt DVV weer kans op herstel, als Kogelvangers op bezoek komt in Dirksland. De aftrap in Dirksland is om 14:30