Bruse Boys – DVV ‘ 09   5-2 ( 2-1)

Eigen Doelpunt            2-1

Bart Jelle van Dam        4-2

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Mitchell Tdlohreg, Joeri Boshoven (Pim Goense), Jurre Toes ( Julian de Geus), Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek, Joost van der Veer( Joost van den Boogert), Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen.

Na een vrij weekend door de herfstvakantie stond er vandaag weer een competitie wedstrijd op het programma, de tegenstander in Bruinisse was Bruse Boys. Op een goed bezocht sportpark Volharding werd er om 14:30 afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Fleuren.

Vanaf het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd waar beide ploegen niet voor elkaar onder deden, grote kansen waren er in de openingsfase dan ook niet te noteren voor de doelen. De eerste kansen van de middag waren er voor DVV. Via een goed lopende aanval over rechts stuurde Lugthart van Bergen weg,  zichzelf van zijn tegenstander ontdaan te hebben miste zijn schot richting en eindigde naast het doel. De thuisploeg probeerde vanaf het middenveld hun rappe aanvallers aan het werk te zetten, maar de diepteballen werden goed onschadelijk gemaakt door de Dirkslandse achterhoede. In de minuten die erna volgde was het DVV wat aandrong voor het doel van Bru maar Mastenbroek en van Dam vonden de keeper meerde malen op hun pad. Maar de 1e goal van de middag was er een voor de thuisploeg die met hun eerste kans van de middag de score opende. Een duel op het middenveld werd door de thuisploeg gewonnen en een van de rappe aanvallers kon vrij gespeeld worden, nadat hij de Berg achter zich had gelaten wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten.

Na deze tegenslag liet DVV zich niet uit hun eigen spel slaan, en probeerde het voetballend van achteruit tot kansen te komen. Deze volgden dan ook maar de Dirkslandse aanvallers hadden het vizier nog niet op scherp staan. Op een poging van afstand van Lugthart volgde er een prima redding van de Bruse keeper. Aan de andere kant moest Hanenberg ook handelend optreden op een schot van dichtbij volgde een prima reflex. Bij een van de eerste overtredingen van de middag werd Boshoven direct op de bon geslingerd door scheidsrechter Fleuren, iets wat hij bij een tweetal overtredingen van de thuisploeg naliet. In de laatste 5 minuten voor de rust wisten beide ploegen nog een maal tot scoren te komen. Als eerste breidde Bru de voorsprong uit, een aanvaller werd over het hoofd gezien en lobte de bal over Hanenberg heen. Nog voor rust DVV tot een aansluitings treffer te komen. Van de Veer werd op de rand 16 aangespeeld en op zijn kenmerkende wijze wist hij zich vrij te spelen, maar voordat hij tot schieten kon komen werd de bal door een verdediger in eigen doel getikt. En zo stond er met de rust een 2-1 stand op het bord.

In de rust gaf trainer Kleijn aan dat DVV op de zelfde wijze door moest gaan en zichzelf in het 2 bedrijf moest gaan belonen in de vorm van doelpunten, na de rust kwam de Geus in het veld voor Toes. De openingsfase van de 2e helft kwam overeen met die van de 1e helft DVV in de aanval met de daar bij behorende kansen, maar helaas stond het vizier deze middag niet op scherp. Tekenend hiervoor was een moment waar een van de aanvallers  voor eigen succes ging en met een rollertje op de keeper stuitte,  en hierbij een 2 tal vrij-staande medespelers over het hoofd zag die er beter voor stonden. Uit de omschakeling die erop volgde wist de thuisploeg de score uit de breiden een voorzet bereikte de spits die het hoofd koel hiel en de 3-1 op het bord zette. Op het uur volgde ook de 4-1 toen een foutje achterin werd afgestraft. Hierna werden Van der Veer en Boshoven vervangen door Van den Boogert en Goense. Richting het einde van de wedstrijd probeerde DVV met een slot offensief het Bruse Boys nog lastig te maken. Met nog 10 minuten op de klok kreeg DVV een vrije trap, deze werd door de Geus perfect voorgegeven en strak binnen gekopt door van Dam. In een poging om de bal snel te pakken en de wedstrijd weer snel te hervatten volgde er een opstootje met diverse spelers. Waar tegenwoordig bij een opstootje beide daders een gele kaart krijgen werd Mastenbroek als “dader” van DVV aangewezen  door de scheidsrechter en na een eerdere overtreding kreeg hij zijn 2e gele kaart van de scheidsrechter getoond. De Bruse speler die hierbij betrokken was kwam goed weg met een gele kaart waar hij voor een tik in het gezicht van Mastenbroek ook de rode had kunnen krijgen. Met 10 man probeerde DVV nog tot kansen te komen maar de roep om een strafschop werd weggewuifd toen de bal tegen een hand kwam, maar deze werd door de scheidsrechter als tegen het lichaam aan beoordeeld. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, toen de klok op 90 minuten sprong wist de Bruse spits met zijn 4e treffer van de middag de eindstand van 5-2 op het bord te zetten.

Zo hervat DVV de competitie helaas met een nederlaag, maar volgende week is er alweer de kans om deze te doen vergeten. Want dan staat de 2e derby van het seizoen op het programma als Stellendam op bezoek komt in Dirksland. De aftrap is om 14: 30, wij hopen alle supporters volgende week weer langs de lijn te mogen begroeten.