Bart Jelle van Dam 1-2
Jens Mastenbroek 1-4

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchell Tdlohreg, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven,Jurre Toes, Yannick Lugthart, Lars van Brussel(Jens Mastenbroek),Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer(Johan de Waal),Jurgen van Bergen( Julian de Geus).

Foto's van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit in onderstaande link:

Vandaag stond er weer een derby voor DVV'09 op het programma de tegenstander deze middag was Stellendam. De Stellendammers staan op de ranglijst een aantal plaatsen onder DVV,  en kunnen ieder punt goed gebruiken om weg te blijven bij de nacompetitie plaatsen. Op een goed gevuld sportpark Molengors werd er even na half 3 afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Westerink.

Op een lastig bespeelbaar veld was het DVV wat gelijk ten aanval trok en binnen enkele minuten al op voorsprong had kunnen staan. Een combinatie tussen van Brussel en van der Veer trok de achterhoede uit elkaar,  toen van der Veer zich vrij speelde koos hij voor eigen succes en belandde de bal in het zijnet. Stellendam koos er deze middag voor om in te zakken en de bal aan DVV te geven, de keren dat ze op de helft van de Dirkslanders kwamen in de eerste helft waren op een hand te tellen. Aan DVV was het de taak om de bal vlot rond te laten gaan en met veel beweging de tegenstander uit elkaar te krijgen, maar dit gebeurde niet genoeg waardoor Stellendam makkelijk stand kon houden. De kansen die DVV kreeg kwamen voort uit standaard situaties. Uit corners wisten van Dam en van den Boogert hun hoofd tegen de bal te krijgen, maar de richting ontbrak helaas.

Toen DVV er wel voetballend doorheen kwam was het wel gelijk gevaarlijk. Toes en Lugthart zorgden op het middenveld dat de bal vlot rond ging en de vrije Boshoven werd gevonden, deze stuurde van Bergen de diepte en met een prima voorzet werd van der Veer bediend maar op zijn poging had doelman de Jongh een uitstekende reflex. Waar iedereen een langs de lijn rekende op een voorsprong voor DVV, was het de thuisploeg die na 20 minuten uit het niets op voorsprong kwam. Een lange bal viel over de verdediging heen en de Stellendamse aanvaller ging onderweg naar het Dirklandse doel, met een lobje over Hanenberg heen opende hij de score. Wat volgde was een vlag singnaal van grensrechter Vroegindeweij maar dit werd door de op grote afstand staande scheidsrechter genegeerd, na de wedstrijd werd door diverse neutrale toeschouwers bevestigd dat de scheidrechter het verkeerd had.

Maar daar had DVV op dat moment niets en kon het in de achtervolging, maar lang duurde het niet tot de gelijkmaker op het bord stond. Een strak aangesneden vrije trap van Boshoven werd door van der Veer binnen gekopt 1-1. Niet veel later testte De Berg de doelman met een poging van afstand wellke hij net uit net doel wist te tikken.  Zo werd met een gelijke stand de rust bereikt.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd, DVV aan de bal en Stellendam terug gezakt op de eigen helft. Maar het verschil was nu wel dat er DVV veel beweging in zat en het daardoor de tegenstander lastig wist te maken. De eerste kansen waren weer voor DVV, een voorzet van de Berg werd door iedereen gemist en ging voorlangs. Uit een corner kwam de bal via van Dam op het dak van het doel. En na een schot van Lugthart belandde de bal op een arm in de 16, maar de roep om een strafschop werd weggewuifd. Dat beide ploegen niet voor elkaar onder wilde doen resulteerd in stevige duels, waarbij de scheidrechter aan beide kanten een aantal gele kaarten toonde. Na ruim een uur maakte Mastenbroek zijn rentree, hij verving van Brussel.

Toen de laastste 20 minuten aanbraken was het DVV wat de inzet van de middag beloond zag worden met een voorsprong. De Berg stuurde van Bergen diep en vlakbij de 16 werd hij opgehouden door een verdediger maar hij wist nog wel van der Veer te bereiken, na een fraaie slalom door de 16 heen trok hij de bal terug naar de 5 meter waar van Dam stond die attent de 1-2 aantekende. Enkele minuten later kon er weer gejuichd worden door het meegereisde Dirkslandse publiek. Een vrije trap op maat van Tdlohreg bereikte van Bergen op de rand van de 16 behendig speelde hij zijn tegenstander voorbij, en gaf de bal aan van der Veer die uithaalde en de bal in het dak van het doel schoot 1-3.
Na zijn doelpunten werd van der Veer vervangen door de Waal. Stellendam probeerde nog aan te dringen in de slotfase maar de Dirksalndse achterhoede stond prima en gaf geen kans meer weg. Het slotakkoord deze middag was voor Mastenbroek die zijn rentree opluistrede met een goal. Een steekbal zette hem alleen voor de doelman en hier bleef hij rustig en zette de eindstand op 1-4.

Een terechte overwinnig deze middag voor de ploeg van Kleijn en Wildschut, die deze middag weinig weggaf en zelf de kansen weer prima afmaakte. Volgende week staat er geen competitie wedstrijd op het programma vanwege het paasweekend, deze wordt op 6 april weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Prinsenland de aftrap is om 14:30!