Joost van der Veer        0-3 , 0-5 , 1-6

Johan de Waal              1-7

Opstelling: Jordy Hanenberg, Ezra de Jong, Delano van der Velde (Wessel van der Gijze), Mitchell Tdlohreg, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek, Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer ( Johan de Waal), Jurgen van Bergen ( Lars van Brussel).

Foto’s van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link :

Vandaag stond voor DVV de 2e uitwedstrijd op rij het programma. Op het kleine maar vredige complex in de bossen van Halsteren was Vrederust de tegenstander van vandaag. Onder een stralende zon werd en om 15:00 voor het eerst door scheidsrechter Beljaars gefloten.

Op een zeer hobbelig veld was het DVV wat direct vanaf de aftrap het initiatief pakte, dit resulteerde in de openings minuut direct al voor een grote kans. Met een vlot lopende combinatie wisten de voorwaartsen van DVV elkaar goed te vinden. Daarbij werd van der Veer vrijgespeeld in de 16 meter , maar gehinderd door een verdediger wist hij niet tot schieten te komen waarbij de roep om een penalty werd weggewuifd. De Dirkslanders wisten de thuisploeg onderdruk op de eigen helft vast te zetten. De veel opkomende Boshoven wist samen met Mastenbroek voor veel gevaar te zorgen, hun voorzetten zorgden voor veel dreiging voor het doel van de thuisploeg. Van der Veer en van Dam wisten uit deze ballen het de keeper lastig te maken, wat resulteerde in een aantal corner voor DVV. Hierbij wisten Toes en van Dam hun hoofd niet goed tegen de bal te krijgen om de score te kunnen openen.

Aan de overkant probeerde Vrederust in de omschakeling tot gevaar te komen, aan sterke spits en handige nummer 10 hadden Lugthart, Tdlohreg en van der Velde hun handen vol. Samen wisten zij de kansen voor de thuisploeg te creëren. Bij een van die mogelijkheden dook de spits vrij op voor Hanenberg, maar deze wist met zijn voet te redden en zo bleef de stand gelijk. Hierna speelde het spel zich vooral af op de helft van de thuisploeg en zo hing de openingstreffer in de lucht. Via een aanval over rechts waarbij van Bergen werd weggestuurd, volgde een prima voorzet welke Mastenbroek bereikte. Hij legde de bal nog eenmaal goed en haalde daarna verwoestend uit en knalde de bal in de bovenhoek 0-1. DVV drukte in deze fase nog verder door wist de voorsprong snel te vergroten. Een ingooi van Boshoven bereikte van Bergen en deze wist goed binnen te koppen 0-2. Hiermee bewees van Bergen het ongelijk van enkele ploeggenoten waar hem werd verweten geen kop specialist te zijn. Hierna wist de thuisploeg iets onder de druk van DVV vandaan te komen en mengde het zich weer meer in de wedstrijd. Met een aantal vrije trappen en corners kwamen ze dichterbij het doel van de Dirkslanders, hierbij stond Hanenberg op zijn post en wist het gevaar samen met de achterhoede ongedaan te maken. Uit een van de afgeslagen corners van de thuisploeg volgde een messcherpe counter van DVV. De Jong bereikte van Bergen zijn rush reikte tot ver op vijandelijke helft waarna hij Lugthart bereikte, deze bewaarde prima het overzicht en stelde van der Veer in staat om zijn eerste van de middag op het scorebord te zetten 0-3. De score had voor rust nog verder kunnen oplopen maar een schot van afstand van Lugthart werd door de keeper net naast getikt. Zo werd met een ruime voorsprong de rust bereikt.

In de rust gaf trainer Kleijn aan dat het zaak was op scherp uit de kleedkamer en te komen en zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen. Met deze woorden ging DVV op jacht naar een snelle beslissing van de wedstrijd. Hier wilde Vrederust niet aan meewerken en probeerde nog tot een aansluitings treffer te komen. Maar de pogingen van de thuisploeg gingen over, of langs het Dirkslandse doel heen. Hierna nam DVV weer het heft in handen en wist het de woorden van trainer Kleijn waar te maken. Binnen 10 minuten wist de ploeg de wedstrijd in het slot te gooien, na een goede aanval via van Dam en van der Veer werd Mastenbroek bereikte. Zijn schot geholpen door het hobbelige veld was de keeper te lastig 0-4.  Hierna tekende van der Veer ook voor zijn 2e treffer van de middag. Na een lange bal wist hij in een 1 tegen 1 duel zijn tegenstander de baas te zijn, en daarna speelde hij de keeper uit en wist de bal in het lege doel te schuiven 0-5. Hierna werd van de Velde vervangen door van der Gijze. In deze fase werd het spel van DVV iets onrustiger en daar wist Vrederust van te profiteren. Een voorzet bereikte de spits en deze wist met deze kans wel raad en zo kwam de thuisploeg ook op het scorebord 1-5.

Hierna herpakte DVV zich weer en ging het weer opzoek om de score te verhogen. Uit een ingooi van van der Gijze ging hij de combinatie met van Dam aan, waarna eerste genoemde van der Veer vrij zette voor de keeper en zich deze kans niet liet ontnemen en voor zijn 3e treffer van de middag tekende 1-6.  Dit leverde hem geschonken door een van de trouwe supporters van de club de wedstrijd bal op, welke ongetwijfeld een mooie plaats op de kamer van Joost krijgt. Van der Veer kreeg hierna zijn publiekswissel en werd vervangen door de Waal, ook van Bergen verliet het veld en voor hem kwam van Brussel in de plaats. Uit de volgende aanval kon de meegereisde aanhang van de Dirkslanders wederom juichen. Van der Gijze stuurde Mastenbroek de diepte in en deze legde de bal terug op de vrijstaande de Waal. De Waal zorgde met een prima schuiver wat zijn 2e balcontact van de middag was voor de 1-7. Het slotakkoord van de middag was voor de thuisploeg, na een fraaie solo werd Hanenberg kansloos gelaten en werd de eindstand van 2-7 op het bord gezet.

Deze wedstrijd leverde DVV een verdiende en ruime zege op. Met goed spel waarmee de ploeg weer doorkan naar volgende week toe, wanneer er weer een thuiswedstrijd op het programma staat.

De tegenstander dan is Halsteren, om 14:30 wordt er afgetrapt in Dirksland. Hopelijk zien wij alle supporters volgende week weer langs de lijn.