Klundert – DVV’09         5-1(2-0)

Brent Notenboom          4-1

Opstelling: Jordy Hanenberg, Yannick Lugthart, Delano van der Velde(Jelle Nieuwland), Marijn Huibrechtse, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Lars van Brussel( Johan de Waal), Jurgen van Bergen( Brent Notenboom) Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer(Julian de Geus).

Foto's van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit in onderstaande link

Afgelopen zaterdag stond na het vrije weekend er weer een competie wedstrijd uit bij Klundert op het programma. Deze was begin januari afgelast vanwege de vele sneeuwval, vandaag was het prima voetbal weer en zo waren er ook veel toeschouwers langs de lijn te vinden.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd, het spel speelde zich vooral af op het middenveld zonder groot gevaar voor beide doelen. In de loop van de eerste helft was het de thuis ploeg die licht de overhand nam in de wedstrijd, met een aantal kleine kansen tot gevlog waar de Dirkslandse achterhoede op dat moment wel raad wist. Aan de overzijde wisten van Brussel en van Bergen tot gevaar te komen maar ook hier zonder doelpunten tot gevolg. Na een haf uur was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een corner werd niet voldoende weggewerkt door Hanenberg en viel zo voor een van de aanvallers die in het lege doel kon binnen tikken 1-0.
Hierna probeerde DVV weer in het spel te komen maar dit werd door de iets scherpere thuisploeg niet mogelijk gemaakt. Dat de thuisploeg scherper was ook te zien toen op slag van rust de 2-0 viel. Een 2e bal op het middenveld viel tussen 2 spelers in en het was een speler van Klundert die ermee vandoor ging, met een goede steekbal zette hij zijn medespeler vrij voor Hanenberg en tekende zo voor de 2-0 ruststand.

Na de rust was het DVV wat goed uit de kleedkamer kwam en aanspraak maakte op de aansluitingstreffer, maar de keeper van de thuisploeg was ook scherp uit de kleedkamer gekomen en wist zijn doel schoon te houden. Toen Klundert voor het eerste in de 2e helft voor het doel van DVV verscheen was het wel gelijk raak. Een indraaiende voorzet viel bij de 2e paal binnen en nog geen minuut later viel ook de 4e treffer van de middag en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase wisten beide ploegen nog eenmaal tot scoren te komen. De Dirkslandse treffer kwam op naam van Notenboom die een corner van de Geus binnen schoot, en aan de overzijde toen de klok op 90 sprong zette de thuisploeg de laatste treffer van de middag op het bord 5-1. Al met al een middag om snel te vergeten voor alle DVV'ers die deze middag naar Klundert waren afgereisd.

Aanstaande zaterdag staan voor zowel DVV 1 & 2  de derby tegen De Jonge Spartaan op het programma, het 2e elftal trapt om 11 uur af. Gevolgd door de eerste elftallen om 14:30. Wij hopen weer veel publiek bij beide wedstrijden langs de lijn te mogen begroeten.