DVV’09 1 – v.v. Krabbendijke 1   1-1 (1-1)

1-0 Jurre Toes

Opstelling: Jermo van der Zant, David de Berg(Marijn Huibrechtse), Delano van der Velde, Mitchell Tdlohreg, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Joost van der Veer, Jurgen van Bergen, Jens Mastenbroek(Julian de Geus), Wessel van der Gijze(Johan de Waal)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Nadat op 29 juli de voorbereiding was gestart stond vandaag 23 September  de 1e competitie wedstrijd op het programma. De gasten van vandaag kwamen uit Krabbendijke de ploeg uit de gelijknamige plaats was vorig seizoen kampioen geworden, en mocht zodoende weer een niveau hoger spelen. De 3e klasse B waar DVV’09 voor het 2e seizoen op rij in uit mag komen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal. De heren van het onderhoud hebben weer voor een fantastische grasmat gezorgd waar omstreeks 14:30 voor de 1e keer door scheidsrechter Schot voor werd gefloten. Dit nadat pupillen van de week Roan & Bruce voor de eerste goal van de middag hadden gezorgd.

DVV begon goed aan de wedstrijd en was veel aan de bal, waar Krabbendijke vooral inzakte op eigen helft en op de omschakeling gokte. De eerste dreiging kwam via de sterk spelende van Bergen die zijn man voorbij snelde maar precieze in de voorzet die daarna volgde ontbrak. De volgende kans die te noteren was was ook voor de Dirkslanders, via een vlot lopende aanval kwam de bal bij Toes terecht maar zijn schot ging naast. De ploeg uit Krabbendijke met de wind in de rug hanteerde vooral de lange bal, maar kon daaruit weinig gevaar stichten voor het doel van de thuisploeg.

DVV wist Krabbendijke steeds verder terug te dringen richting de eigen zestienmeter, en werd ook steeds gevaarlijker. Dit leidde dan ook tot een verdiende voorsprong die na een kwartier op het bord werd gezet. Een goede aanval over rechts met de Berg en van Bergen aan de basis werd goed terug gelegd naar Toes, die vanaf de rand van de 16 de verre hoek vond en de keeper kansloos liet 1-0. Snel hierna speelde van der Veer zichzelf na een combinatie met Mastenbroek goed vrij maar zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Via de handige nummer 10 wist Krabbendijke zich meer met het spel te bemoeien en stuurde de aanvallers in de diepte weg maar Boshoven en Tdlohreg waren beide keer de situatie de baas. Even na het half uur stond vrijwel uit het niets de gelijkmaker ineens op het bord. Uit een lange bal wist de rechtsbuiten in een 1 tegen 1 met zijn directe tegenstander af te rekenen en wist hierna van der Zant in de korte hoek te passeren. Een flinke tegenvaller voor de ploeg van trainer Kleijn. Binnen enkele minuten kreeg DVV de kans om weer op voorsprong te komen, van der Gijze wist met een knappe individuele actie meerdere tegenstanders voorbij te gaan maar schoof de bal net langs het doel heen. Beide ploegen kregen in de slotfase van de eerste helft nog mogelijkheden uit corners, van Dirkslandse zijde kregen zowel van der Gijze als van der Veer hun hoofd niet goed tegen de bal. En aan de andere kant kon aanvoerder van der Velde opruimen, en zo werd er met een gelijke stand de rust bereikt.

In de 2e helft met de wind in de rug en spelend richting vakkie luufel ging DVV op jacht naar de winst.

Tegen de stug verdedigende Zeeuwen was het lastig tot uitgespeelde kansen te komen, veel verder dan een aantal schoten van afstand kwam DVV niet. Na een forse overtreding op van der Veer waar scheidsrechter Schot het naliet de gele kaart te tonen, werd de daar uit volgende vrije trap een makkelijke vangbal voor de keeper. Aan de andere kant wist Krabbendijke het de achterhoede met  een aantal scherpe counters lastig te maken. Uit een van de uitvallen redde van der Zant prima, en bij andere uitvallen ging meerdere malen terecht de vlag de lucht in voor buitenspel. Hierna volgde een rommelige fase waarin de scheidsrechter gemakkelijk de gele kaart toonde voor een drietal DVV spelers. Het laatste kwartier brak aan en met de ingevallen de Geus en Huibrechtse probeerde nog vol voor de winst te gaan. De grootste kans was voor van der Veer uit een corner, welke net voor de lijn werd geblokt. Een prima vrije trap van Boshoven ging net aan iedereen voorbij. En als laatste wapenfeit werd een schot Huibrechtse door de keeper gered. Zo kwam er na ruim 95 minuten een einde aan de wedstrijd en werden de punten gedeeld. Een resultaat waar Krabbendijke het meeste tevreden mee was en aan Dirkslandse zijde lichte teleurstelling heerste.

Volgende week zaterdag staat de eerste van 3 eilandelijke derby’s op het programma voor DVV’09. De tegenstander op Spartacus is dan De Jonge Spartaan, wij hopen weer net als vandaag op veel Dirkslands publiek langs de lijn in Middelharnis.