DVV’09- Halsteren        3-1 (2-0)

Joost van der Veer        1-0 , 2-0

Jurgen van Bergen        3-0

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg (Ezra de Jong) Delano van der Velde ( Wessel van der Gijze), Mitchell Tdlohreg, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek ( Brent Notenboom), Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer, Jurgen van Bergen.

Deze zaterdag stond er na twee uitwedstrijden op rij mocht DVV vandaag weer thuis aantreden. Nadat vorige week de 3 punten uit bij Vrederust in Halsteren waren meegenomen, kwam vandaag Halsteren op bezoek in Dirksland. Het 1e elftal was deze week helemaal in het nieuw gestoken met de nieuwe kleding van JAKO geleverd door Unito Sports uit Middelharnis . Hoodies en een polo als presentatie kleding rond de wedstrijden met sponsoren VDH Company & RealXMedia. En ook het nieuwe wedstrijd tenue ziet er weer geweldig uit. Waar de op de voorkant hoofdsponsor VDH Company prijkt, staan op de achterzijde Auto Bakker Dirksland  & Unito Sports. Op de mouwen staan Asara Verzekeringen & Nautisch expertisebureau Van de Laarschot. En ook de nieuwe tassen niet te vergeten, namens de selectie dank hiervoor.

Op het hoofdveld wat er ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen er weer uitstekend bijlag,  werd onder leiding van scheidsrechter de Zwarte om 14:30 afgetrapt. Vanaf het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waar Halsteren veel individuele kwaliteit in de ploeg heeft. Was het DVV wat vandaag weer goed als team speelde en het daarmee de tegenstander heel lastig maakte. In het eerste kwartier gaven beide ploegen niet veel aan elkaar toe, en leek het erop wie vandaag de minste fouten zou maken er met de overwinning vandoor zou gaan. DVV probeerde voetballend via het middenveld tot kansen te komen, Toes en Lugthart lieten de bal vlot rond gaan om daarna de voorwaartsen te bereiken. Maar de achterhoede van Halsteren stond in deze fase goed georganiseerd en zo wist DVV er lastig door heen te komen. Aan de andere kant had Halsteren een sterke spits in de ploeg waar Tdlohreg en van der Velde hun handen vol aan hadden, maar beide stonden in hun persoonlijke hun mannetje en wisten hem op ruime afstand van het doel te houden. Ook de van een blessure terug gekeerde de Berg had een goede directe tegenstander tegenover zich, maar ook hij wist zich goed staande te houden. Na het eerste kwartier kwam DVV beter in het spel te komen en ook tot mogelijkheden te komen. Via een vlot lopende aanval werd van Bergen gelanceerd, zijn prima voorzet wist van de Veer te bereiken maar zijn poging werd door de keeper geblokt. De volgende kans was er een voor Toes, Boshoven en Mastenbroek wisten elkaar goed te vinden en laatst genoemde wist Toes op 20 meter van het doel te bereiken maar zijn poging vloog net langs de paal. Aan de overzijde wist Halsteren ook tot gevaar te komen. Na een vlotte omschakeling wist een van de aanvallers zich vrij te spelen en tot schieten te komen, maar vond Hanenberg op zijn weg en deze  verwerkte de bal tot hoekschop waaruit verder geen kans meer ontstond. Halverwege de 1e helft  wist DVV op voorsprong te komen, een te korte terugspeelbal vanaf het middenveld werd door van der Veer onderschept en kreeg hierdoor vrije doorgang. Oog in oog met de keeper maakte hij geen fout en schoot beheerst binnen 1-0. Na de goal werd het spel van beide zijde iets steviger en moest scheidsrechter de Zwarte regelmatig fluiten voor overtredingen, waarbij hij aan beide ploegen de gele kaart meerdere malen moest tonen. Hierdoor liet hij de wedstrijd in leven zonder dat deze uit de hand liep. DVV probeerde gesteund door de openingstreffer op jacht te gaan naar een grotere voorsprong.  Uit een goede hoekschop van Mastenbroek wist van Dam te koppen maar zijn inzet ging net over. De volgende kans was er een voor van Bergen. Na combinatie met van Dam trok hij naar binnen toe en zijn poging eindigde tegen de staander net over de lat heen. Net als de 1-0 vrij plots viel was dat voor de 2e treffer van de middag ook zo. Een aanval over rechts werd door de verdediging van Halsteren onschadelijk gemaakt, maar er werd niet meer op van der Veer gerekend. Deze zette de centrale verdediger onder druk en wist hem de bal te ontfutselen en zichzelf weer vrij voor de keeper te zetten. Ook deze keer bleef hij koelbloedig en zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. In de laatste minuten voor de rust probeerde Halsteren nog tot een aansluitingstreffer te komen. Met hoekschoppen en vrije trappen werd de achterhoede van de Dirkslanders onder druk gezet, maar zij bleven in deze situatie rustig en wisten zo het gevaar de baas te zijn. Met een terechte 2-0 voorsprong wist DVV’09 de rust te bereiken.

In het begin van de 2e helft bleef Halsteren aandringen voor het doel van de DVV. De grootse kans die de ploeg kreeg was uit een voorzet die bij de 2e paal viel, maar met een prima reflex ging de bal via Hanenberg en de paal terug het veld in waarna van der Velde op kon ruimen. Aan de overzijde wist DVV in de omschakeling tot kansen te komen maar wist nog niet tot scoren te komen. Na een uur was er een dubbel wissel bij DVV, de moegestreden de Berg en van der Velde verlieten het veld en in hun plaats kwamen de Jong en van der Gijze. Nog geen 5 minuten later wist DVV de wedstrijd te beslissen. Van der Gijze wist Mastenbroek vrij te spelen die ging met een rush de diepte in, deze bewaarde prima het overzicht en vond de vrijstaande van Dam. Zijn schot vanaf de rand van de 16 werd eerst nog gered door keeper maar de rebound was wel besteed aan van Bergen, die de 3-0 op het scorebord zette. In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde DVV de score nog verder te vergroten maar een prima vrije trap van van Dam werd door keeper gered. Aan de overkant probeerde Halsteren nog tot scoren te komen maar de verdediging van de thuisploeg stond als een huis deze middag. Voor de laatste minuten werd Mastenbroek vervangen voor Notenboom die prima inviel in de tijd die hij speelde. Helaas wist DVV deze middag niet de 0 te houden, want toen de klok op 90 minuten sprong werd er nog een vrije trap aan Halsteren gegeven. Deze werd door de spits in de bovenhoek gekruld achter de kansloze Hanenberg. Na enkele minuten blessure tijd vond de goed leidende scheidsrechter de Zwarte het genoeg geweest, en zo pakte DVV de eerste thuis overwinning van het seizoen.

Voor volgende week staat er geen competitie wedstrijd op het programma voor het 1e elftal vanwege de herfstvakantie. Wel speelt het 2e een thuiswedstrijd in de volgende beker ronde zij trappen om 11:00 af tegen Teylingen.

Door het 1e wordt er aanstaan dinsdag wordt er een oefenwedstrijd gespeeld thuis tegen NOAD’67 om 20:00 wordt er afgetrapt.De competitie wordt 28 oktober hervat met een uitwedstrijd tegen Bruse Boys in Bruinisse aanvang 14:30. Wij hopen dan weer veel Dirkslands publiek langs de lijn te mogen begroeten.