Joost van der Veer 0-1

Jens Mastenbroek 0-2

Bart Jelle van Dam 0-3, 0-4,0-5,0-6

Opstelling; Jordy Hanenberg, Ezra de Jong, Delano van der Velde(Johan de Waal), Marijn Huibrechtse(Joost van den Boogert) Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek(Julian de Geus), Jurgen van Bergen, Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer

DVV heeft de uitwedstrijd bij Krabbendijke met ruime overwinning afgesloten. Op een zwaar veld werd en met een tegenstander die zichzelf op eigen helft zakte was het lastig voetballen, maar door goed rustig te blijven en de kansen te benutten werd het uiteindelijk een prima overwinning.

In het begin van de wedstrijd was het doel van de thuisploeg duidelijk, inzakken en gesteund door de wind de lange bal hanteren om het de Dirkslandse achterhoede lastig te maken. Hierdoor was DVV veel aan de bal en moest het het tempo hooghouden om zo de tegenstander stuk te spelen. Om op deze manier te zoeken naar ruimte om tot kansen te komen.

Na een kleine 10 minuten werd de score geopend door DVV. In de opbouw lieten van der Velde en Huibrechtse de bal snel rond gaan, en met een prima pass bereikte Huibrechtse van der Veer. De handige spits draaide zichzelf los van zijn directe tegenstander, en met een hard schot onder de keeper door was de ban gebroken 0-1. Hierna kwam de thuisploeg een aantal maal gevaarlijk voor het Dirkslandse doel, en was het aan keeper Hanenberg te danken dat de voorsprong behouden werd. De sluitpost tikte een vrije trap uit de bovenhoek en had op de daarop volgende corner ook een prima reactie in huis.

In het vervolg van de eerste helft was het DVV wat weer in de aanval was, en opzoek ging om de voorsprong uit te breiden. Kansen hierop werden verkregen uit voorzetten van Mastenbroek en van Bergen, maar de doelman van Krabbendijke reageerde hier alert op en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. De grootste kans om de score uit te breiden was er een voor van Dam.  Een prima loopactie van Lugthart werd door Boshoven gezien en zo werd hij achter de laatste linie gelanceerd. De strakke voorzet die volgde bereikte van Dam, die zijn schot via de binnenkant van de paal over de achterlijn zag rollen. Aan de andere kant werd en niets meer weggegeven en zo werd er met een 0-1 voorsprong de rust bereikt.

In de 2e helft met de wind in de rug ging DVV op jacht om de voorsprong snel uit te breiden. De eerste kansen in de 2e helft waren voor van der Veer en van Bergen maar zij zagen hun poging door de doelman gekeerd worden, maar op de poging van Mastenbroek had de doelman geen kans. Een afgeslagen corner kwam terug bij Mastenbroek die de 1-2 met Boshoven aanging en daarna goed naar binnen trok en de keeper in de verre hoek kansloos liet 0-2.

Na deze goal werd de thuisploeg nog een maal gevaarlijk uit een vrije trap, ook op deze poging had Hanenberg een prima redding in huis. In het vervolg van de wedstrijd was het DVV wat de score nog wist uit te breiden. Uit een voorzet van Boshoven was van Dam het meest attent en tikte net voor de keeper de 0-3 binnen en besliste daarmee de wedstrijd definitief. De Waal, van den Boogert en de Geus mochten hierna invallen voor van der Velde, Huibrechtse en Mastenbroek. Koud in het veld kreeg de Geus en voorzet op maat van de goed speldende de Jong, maar zijn poging eindigde in de ballenvanger.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor van Dam die in 6 minuten tijd nog 3 maal wist te scoren. Na goed doorgaan van Toes werd van Dam vrij voor de keeper gezet en tikte binnen. En bij de 0-5 reageerde van Dam als eerste na een  schot van van Bergen. En bij de 0-6 had  keeper nog een redding op het schot van de Geus, maar de rebound werd simpel binnengetikt.

Zo mocht DVV weer 3 belangrijke punten bijschrijven, in een op het eerste gezicht lastige wedstrijd werd er uiteindelijk ruim gewonnen.

Volgende week zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma ivm Carnaval. Op 17 Februari wordt de competitie weer hervat in en tegen Klundert, waar wij weer veel Dirkslanders langs de lijn hopen te zien.