DVV'09-  DJS                    4-1(2-0)

Joost van der Veer          1-0, 4-0

Bart Jelle van Dam         2-0, 3-0

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg(Johan de Waal), Delano van der Velde,Marijn Huibrechtse, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek(Lars van Brussel), Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer(Joost van den Boogert), Jurgen van Bergen( Julian de Geus).

Zaterdag 24 februari was een datum die veel voetballiefhebbers op het eiland rood omcirkeld hadden in hun agenda, want de derby DVV’09- DJS stond weer op het programma. Waar eerder op de middag de 2e elftallen van beide verenigingen de punten hadden gedeeld, was het om 14:30 de beurt aan de eerste elftallen. Op een druk bezocht complex, kon nadat de rook van het veld verdwenen was onder leiding van scheidsrechter Saaman afgetrapt worden.

De openingsfase van de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, waar beide ploegen in het begin niet voor elkaar onder wilde doen. Scheidsrechter Saaman die de wedstrijd goed aanvoelde liet de wedstrijd hierdoor een echte wedstrijd worden, zonder dat er voor iedere lichte overtreding werd afgefloten. In de eerste tien minuten wisten beide elftallen niet tot grote kansen te komen, een aantal vrije trappen en hoekschoppen gingen aan beide doelmannen voorbij. Toen DVV voor het eerst echt gevaarlijk doorkwam in de 16 was het ook direct raak. Van Dam stuurde Mastenbroek in de diepte weg en met een prima actie  speelde zijn directe tegenstander uit, en wist daarna van Bergen in de 16 te bereiken. Met een dribbel langs 2 Spartanen wist hij zichzelf vrij te spelen en de bal aan de vrijgelopen van der Veer te geven, die met een knap schot in de verre hoek doelman Melissant kansloos liet 1-0. Enkele minuten later kregen de gasten de kans om iets terug te doen. Op een goed ingeschoten vrije trap had Hanenberg een prima redding in huis. Hierna was het DVV wat stukken feller was als DJS waardoor het de wedstrijd in handen kreeg, Toes en Lugthart zaten goed in de duels waardoor bijna iedere 2 bal voor een DVV’er viel. En als de bal toch in de buurt van de Dirkslandse achterhoede kwam waren Boshoven ,Huibrechtse, van der Velde en de Berg de situatie meester en wisten het gevaar snel te neutraliseren.

Vandaar uit wisten zij de snelle van Bergen en Mastenbroek aan het werk te zetten die daarmee de achterhoede van de DJS overuren bezorgde. Na een vlotte combinatie aan de linkerkant met Boshoven en Toes werd Mastenbroek weer weggestuurd, alleen door een overtreding te maken ten koste van een gele kaart kon Mastenbroek gestuit worden. Wat restte was een vrije trap waarachter Boshoven zich schaarde.  De strakke voorzet die volgde kon niet door de Spartaanse achterhoede weggewerkt worden, en op de 2e bal reageerde van Dam het meest alert en verdubbelde hij de voorsprong 2-0.  Voor de rust konden beide ploegen nog een maal gevaar stichtten. De Spartaanse aanvaller Vervloed ontsnapte een keer aan de aandacht van de Dirkslanders, de gevaarlijk voorzet die volgde werd door iedereen voor het doel gemist waardoor het met een sisser afliep. Op slag van rust was het DVV wat nog een kans kreeg, na een corner schakelde de ploeg razendsnel om en werd van Bergen gelanceerd. De op zijn hielen zittende verdediger wist net in de 16 meter de bal weg te spelen , het appel voor een terug speelbal werd door scheidrechter Saaman weggewuifd en niet veel later floot hij voor het rustsignaal.

Na de rust was het voor DVV zaak om de wedstrijd snel te beslissen en de gasten geen kans te geven om nog terug in de wedstrijd te komen. Gesteund door het volle “ Vakkie Luufel” ging DVV op jacht om de voorsprong te vergroten.  Na een aanval over rechts met de Berg en van Bergen wist een van de Spartanen de bal net over de achterlijn te werken voor een corner. Deze werd door Boshoven voorgegeven en kon in eerste instantie nog weggekopt worden, maar de bal kwam hierna opnieuw bij Boshoven terecht en zijn schot ging via de keeper en de onderkant van de lat het doel weer uit. Maar wederom was van Dam de meest alerte van het veld en met een halve volley wist hij de 3-0 aan te tekenen. Deze treffer zorgde voor een grote ontlading bij het Dirkslandse publiek.  Vlak hierna werd Mastenbroek vervangen door van Brussel. Bij eerste bal die van Brussel kreeg kon hij gelijk zijn snelheid inzetten en zijn directe tegenstander aftroeven, met een prima pass zette hij van Bergen vrij voor de doelman maar deze wist ternauwernood een treffer te voorkomen. Een indraaiende corner van Boshoven raakte de lat boven de doelman, waarna van der Veer de rebound over knikte. Met nog 20 minuten te gaan werd de moegestreden de Berg vervangen door de Waal. Uit een ingooi aan de linkerkant kregen de gasten hun grootste kans van de middag, Hoogzand wist zijn tegenstander uit te spelen en de vrijstaande Hoogmoed te vinden. Op zijn poging wist Hanenberg nog een hand te krijgen waarna de rebound voor een DVV’er viel wie de bal snel wegwerkte. Even later was het de goed meegelopen Lugthart die een voorzet net voor een Spartaanse aanvaller kon wegwerken.

Met nog een kleine 5 minuten te gaan zorgde van der Veer voor het slotakkoord aan Dirkslandse zijde.  Toes onderschepte de bal in de midden en vond van Dam, die stuurde op zijn beurt van Bergen weg die daarna van der Veer vond. In de 1 tegen 1 was van der Veer zijn tegenstander te snel af en met een kiezelhard schot die de doelman alleen maar langs heeft horzen suizen zette hij de 4-0 op het bord. Hierna kregen van Bergen en van der Veer nog hun publiekswissel, met de Geus en van den Boogert als vervangers. Dat in de absolute slotfase helaas nog de 4-1 uit een vrije trap viel mocht de pret aan Dirkslandse zijde niet drukken. Al met al een terechte en dik verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Kleijn. Een resultaat waar iedere blauw -witte supporter dik tevreden mee kon zijn.

Aanstaande zaterdag treed DVV’09 wederom thuis aan. De gasten deze middag komen uit de bossen van Halsteren namelijk Vredenrust. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen door DVV’09 winnend afgesloten. Om 14:30 wordt er afgetrapt in Dirksland waar wij hopen weer veel publiek langs de lijn te mogen begroeten.