Joost van der Veer        1-0

Bart Jelle van Dam        2-0

Jurgen van Bergen        3-0

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Johan de Waal, Joost van den Boogert(Joeri Boshoven), Jurre Toes, Yannick Lugthart( Marijn Huibrechtse), Jens Mastenbroek (Mike Stoop), Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer, Jurgen van Bergen (Julian de Geus).

Nadat de wedstrijd vorige week uit bij Den Bommel last minute afgelast werd, stond er vandaag weer en thuiswedstrijd op het programma. Het nog puntloze Alliance uit Roosendaal kwam op bezoek in Dirksland. Nadat in de loop van de ochtend de vorst van het veld verdwenen was kon er weer een thuiswedstrijd op het hoofdveld afgewerkt worden. Even na half 3 floot scheidsrechter IJzerman voor het eerst deze middag.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het DVV wat het initiatief pakte en Alliance ver terug drukte op eigen helft, en de gasten ook geen lucht gaf om onder de druk vandaan te komen. Waar de 1e kans van de middag nog niet aan een van de Dirkslandse aanvallers besteed was het even  later al wel raak. Toen de 5e minuut op het bord stond viel de openingstreffer. Na een lange bal van de Waal leek Alliance rustig uit te kunnen verdedigen, maar er was niet op de doorjagende Mastenbroek gerekend. Deze  wist de bal te onderscheppen en uit de kluts wist van der Veer de bal over te nemen en alleen voor de doelman schoot hij raak 1-0. Een heerlijke start voor ploeg van trainer Kleijn, die in  het 1ekwartier heer en meester was maar vergat dit in doelpunten uit te drukken. Na een vlot lopende aanval werd van Dam in de 16 vrijgespeeld, maar zijn poging ging voorlangs het doel. Pogingen van Lugthart en van Bergen wist de doelman tot corner te verwerken. Uit de prima corners van Mastenbroek volgde ook mogelijkheden voor van den Boogert en van der Veer maar zij knikten over en naast. Na een minuut of 20 wist Alliance zich ook wat meer van de eigen helft af te komen , vanuit  de omschakeling probeerden de gasten tot kansen te komen maar de Waal en van der Velde kwamen als winnaars uit de duels. Uit een vrije trap kregen de bezoekers de grootse kans, maar op de poging in de korte hoek volgde een goede redding van Hanenberg. Hierna was het DVV wat weer opjacht ging om de score te vergroten. Op het middenveld waar Toes het spel prima verdeelde en vandaar de aanvallers gevaarlijk weg kon sturen, uit een voorzet van van Bergen kwam van der Veer net te kort en in de rebound stuitte Mastenbroek op de doelman. Vlak voor rust wist DVV de score nog te vergroten. Van den Boogert kwam op eigen helft prima voor zijn man en onderschepte de bal, met een prima steekpass stuurde hij van Bergen alleen op de doelman af. Maar net in de 16 aangekomen werd van Bergen neergelegd door een verdediger en scheidsrechter IJzerman legde bal terecht op de stip, met de strafschop wist van Dam wel raad en stuurde de doelman de verkeerde hoek in. Zo ging DVV met een terechte 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust was het spel van beide kanten wat onrustig. Alliance probeerde na de rust tot een aansluiting treffer te komen, ze speelden verder naar voren toe maar wisten niet gevaarlijk te worden voor het Dirkslandse doel. Daar tegenover creëerde de thuisploeg ook zijn mogelijkheden maar voordat er afgedrukt kon worden, werden Mastenbroek en van der Veer regelmatig voor buitenspel terug gefloten. Richting het uur had DVV weer de controle over de wedstrijd terug, en vlot hierna besliste het ook de wedstrijd. Na een prima combinatie op het middenveld werd van Bergen weggestuurd, nadat hij zijn tegenstander had uitgespeeld belandde zijn schot in de bovenhoek achter een kansloze keeper 3-0. Niet veel later leek ook de 4e treffer van de middag te vallen, de mee opgekomen van den Boogert ging een combinatie met Mastenbroek aan maar zijn schot ging net naast. Hierna werden van den Boogert en Lugthart vervangen door Boshoven en Huibrechtse. DVV verslapte hierna iets waardoor Alliance nog een aantal keer gevaarlijk kon worden. Maar de oplettende backs Boshoven en de Berg wisten beide keren het gevaar in de kiem te smoren. Voor het laatste deel van de wedstrijd kwamen de Geus en Stoop nog in het veld voor van Bergen en Mastenbroek. DVV wist nog een aantal goede kansen te creëren, een combinatie van Boshoven en Geus gevolgd door een prima voorzet was net niet aan van der Veer besteed. Ook de opkomende de Berg testte de keeper nog een maal maar had een prima reactie in huis. Zo floot scheidsrechter IJzerman die een makkelijke middag had even na de 90 minuten op de klok stondenvoor de laatste keer. Een prima overwinning voor DVV met ook achterin de 0, een resultaat wat de supporters zeer tevreden stelde.

Voordat de winterstop eraan komt staan er nog 2 wedstrijden op het programma. Aanstaande zaterdag staat voor DVV een bezoek aan koploper VVC’68 op het programma, in Halsteren wordt er om 14:30 afgetrapt. En dinsdag 12 December staat om 20:00 de inhaal wedstrijd uit bij Den Bommel op het programma. Wij hopen weer veel Dirkslanders langs de lijn te mogen begroeten bij beide wedstrijden.