Lars van Brussel           1-1
Joost van der Veer       2-1
Bart Jelle Dam              3-1, 4-2

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Marijn Huibrechtse( Joost van den Boogert), Joeri Boshoven, Yannick Lugthart(Ezra de Jong),Jurre Toes(Sander Smit),Jurgen van Bergen(Johan de Waal), Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer, Lars van Brussel.

Afgelopen zaterdag heeft DVV'09 de punten op het eigen complex weten te houden, in een moeizaam duel werd er met 4-2 afgerekend met Vrederust.

In de openingsfase gingen de gasten brutaal van start, en wisten na een kleine 5 minuten de openingstreffer op het bord te zetten.  Enkele minuten later kwam DVV alweer langs zij, een strakke voorzet van van Bergen werd door van Brussel tot doelpunt gepromoveerd. Mede door de omstandigheden was het spel van beide teams niet hoogstaand, hierdoor werd er vaak de lange bal gehanteerd wat het spel ook niet ten goede kwam. Nadat er over en weer wat kleine kansen hadden gecreëerd. Was het bij een van deze kansen van der Veer die in botsing kwam met keeper van de gasten hierbij flink wat last overhield. Dat was te merken toen de sluitpost een terugspeelbal niet goed wist te verwerken en deze tegen van der Veer aanschoot, deze kon de bal hierna in het lege doel tikken 2-1 wat ook de ruststand betekende.

Na de rust kwamen beide ploegen snel weer tot scoren. Eerst was het van Dam die de voorsprong vergrootte voor de thuisploeg.  De snelle van Brussel hield na een goede actie het overzicht en wist van Bergen te bereiken, zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd. Maar uit de voorzet die na de rebound volgde tikte van Dam attent binnen. Uit de eerste beste aanval van de gasten was ook raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de spits binnen gekopt, en direct was de spanning ook weer terug 3-2.  Dit zorgde ook voor een nerveus verloop van de 2e helft. Vrederust probeerde de gelijkmaker te forceren en liet daarmee flink wat ruimte achter de laatste linie. Van deze ruimte probeerde DVV te profiteren, maar de scherpte voor het doel ontbrak. En aan de andere kant zorgde goed verdedigen ervoor de gasten gevaarlijk konden worden. Toen de gasten in de slotfase voluit naar voren gingen wist DVV de wedstrijd te beslissen. Een voorzet van Boshoven werd door de ingevallen de Waal klaargelegd voor van Dam, die met zijn 2e treffer van de middag de 4-2 eindstand op het bord zette.

Nog te vermelden waard was dat Sander Smit vanmiddag zijn competitiedebuut maakte voor het 1e elftal.

Volgende week staat voor DVV'09 de uitwedstrijd bij koploper Halsteren op het programma, deze keer wordt er om 15:00 afgetrapt.