Joost van der Veer          1-0, 5-0 , 6-0 , 7-1

Jurgen van Bergen          3-0

Bart Jelle van Dam          4-0

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg( Olav Kievit), Delano van der Velde ( Johan de Waal), Marijn Huibrechtse( Joost van den Boogert), Joeri Boshoven, Jurre Toes, Jurgen van Bergen (Brent Notenboom), Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek, Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer.

Foto’s van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit in onderstaande link

Zaterdag 27 januari was het eindelijk weer zo ver, een competitie wedstrijd thuis voor DVV’09. De laatst gespeelde competie wedstrijd voor de winsterstop was uit bij VVC’68 waar destijds kansloos werd verloren. In de tussentijd zijn er oefenwedstijden afgewerkt tegen Nieuwenhoorn & ZBVH, is de selectie op trainingskamp is Spanje geweest. En waren de competie wedstrijden uit bij Den Bommel en Klundert afgelast vanwege de weersomstandigheden. Maar vandaag waren de omstandigheden voor een mooie pot voetbal wel aanwezig, een prima bespeelbaar veld en een zonnetje wat door de wolken heen kwam.

De tegenstander deze middag was Internos uit Etten-Leur, de Brabanders hadden  in de 1eseizoenshelft 4 punten meer verzameld en stonden zodoende een paar plaatsen hoger op de ranglijst. Dit werd door trainer Kleijn in de bespreking ook aangehaald dat er bij winst vandaag weer aangehaakt kon worden in de grote midden groep in deze 3e klasse B, en bij een minder positief resultaat de onderste plaatsen dichterbij kwamen. Aan DVV deze middag de taak om de woorden  van de trainer om te zetten in daden, en vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Auerbach scherp aan de wedstijd te starten.

En of er scherp gestart werd door de Dirkslanders, jazeker want toen de klok op 15 minuten sprong stond er ook een 3-0 voorsprong voor DVV op het bord. De 1e mogelijkheid van de middag was er wel een voor de bezoekers, een corner bleef gevaarlijk in de 16 hangen maar kon nog net optijd weggewerkt worden. Aan de andere kant had de achterhoede van Internos hun handen vol aan de snelle aanvallers van de thuisploeg, zij werden in de openingsfase een aantal maal gered door hun vlagger die daarmee een vrije doorgang naar de keeper in de weg stond. Maar na 6 minuten kon de 1e treffer van de middag genoteerd worden. Door goed druk zetten van de Berg wist Internos de bal niet bij de eigen hoekvlag vandaan te krijgen. Hieruit kreeg van Dam de bal voor zijn voeten na een prima actie langs de achterlijn hield hij keurig het overzicht, en stelde van de Veer instaat om van dichtbij de 1-0 binnen te schieten. Enkele minuten later was het wederom raak voor de thuisploeg. Op het middenveld troefde Toes zijn directe tegenstander af en wist de bal net voor hem weg te tikken. De 2e bal werd door van der Veer gewonnen en die zag vanuit zijn ooghoek Mastenbroek vertrekken en zette hem alleen voor de keeper, daar bleef Mastenbroek rustig en schoof hij de bal langs de keeper heen in het doel.

Hierna probeerden de gasten in hun spel te komen maar door kort en fel afjagen werd ze geen tijd gegund, en werd er vaak voor de lange bal gekozen. Uit een van deze ballen kregen de gasten een vrije trap te nemen. Uit de voorzet die volgde bleef de bal op de 16 meter hangen en werd er hard uitgehaald, maar deze poging scheerde net over het de lat heen. Hierna volgde weer een vlot lopende aanval met Boshoven en Lugthart aan de basis eerst genoemde wist Mastenbroek te bereiken, deze trok gevaarlijk met de bal naar binnen toe en haalde uit zijn poging werd gered door de keeper maar de rebound viel voor de voeten van van Bergen en deze kon simpel de 3-0 op het bord zetten. Het vlagsignaal wat nog volgde werd terecht door scheidrechter Auerbach weggewuifd.

De kans om de wedstrijd in de eerste helft volledig te beslissen werd door DVV nagelaten, besluiteloosheid voor het doel zorgde ervoor dat er geen grotere score op het bord stond. Even na het half uur volgde de 1e poging op het doel van DVV, een hard afstandsschot werd door Hanenberg weggetikt waarna de attent meegelopen captain van der Velde de bal kon opruimen. In het laatste kwartier van de eerste helft was het spel van beide kanten zeer onrustig, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Voor de rust zette Internos aan in de hoop nog de aansluitingstreffer te maken. Hierbij wisten de gasten een aantal kansen te creëren, een schot werd door Hanenberg op de lat getikt en daarna opgeruimd door Boshoven. Het centrale duo van der Velde en Huibrechtse moesten een aantal keer handelend optreden en deden dit ook uitstekend, en zo werd de rust met een 3-0 voorsprong bereikt.

In de rust werd er door trainer Kleijn aangegeven waar DVV zich nog kon verbeteren om de wedstrijd snel definitief te kunnen beslissen, en zichzelf zo een makkelijk verloop van de 2e helft te bezorgen.

En net zo als in de eerste helft ging DVV weer voortvarend van start en werd de wedstrijd binnen 10 minuten na rust beslist. Van Bergen snelde zoals vaker deze middag voorbij zijn directe tegenstander, en legde bal keurig terug op van Dam die attent de 4-0 binnentikte. Het Dirkslandse publiek was net klaar met juichen en nog geen minuut later lag de bal alweer in het doel. Na een aanval over links werd de bal snel verlegd door Toes naar van Dam die van Bergen weer aan het werk zette. Zijn vroege voorzet werd bij de 2e paal door van der Veer binnen gegleden. En nog voordat het hele uur op de klok stond, was ook treffer nummer 6 een feit. Lugthart had een prima rush over rechts en kreeg de bal optijd mee achter de laatste linie,  een strakke voorzet volgde en wederom stond van der Veer op de juiste plaats om zijn 3e treffer van de middag aan te tekenen.

Hierna volgde er een dubbele wissel bij DVV, de Waal en van den Boogert kwamen in het veld voor van der Velde en Huibrechtse. DVV speelde in deze fase wat onrustig en hiervan wist Internos een maal te profiteren. Door een miscommunicatie achterin belandde de bal bij een aanvaller op randje 16 deze legde bal keurig breed en zo kon de bal in het lege doel achter Hanenberg getikt worden.

Hierna herpakte DVV zich weer en ging het weer op zoek naar doelpunten. Het laatste Dirkslandse doelpunt werd in de 71 minuut op het bord gezet. Na een overtreding op van Bergen kreeg DVV een vrije trap te nemen aan de rechter kant van het veld, Toes had zich achter de bal geschaard. En met een puntgave voorzet vond hij bij de 2e paal van der Veer zijn 4e treffer van de middag binnen knikte.

Hierna mochten Kievit en Notenboom nog invallen zij lieten zoals de laaste weken een prima indruk achter. Het slotakkoord van de middag was nog voor de gasten, na een ongelukkige overtreding belandde de bal op de stip en werd de 7-2 eindstand op het bord gezet.

Scheidrechter Auerbach die een prima wedstijd floot en 2 gele kaarten uitdeelde aan Internos, floot na ruim 90 minuten voor de laatste keer deze middag.

Een prima resultaat voor de ploeg van Kleijn en Wiltschut, die hier graag in de volgende wedstrijd een vervolg aan willen geven. Dit kan aanstaande dinsdag al, want dan staat de inhaal wedstrijd uit bij Den Bommel weer op het programma hier wordt om 20:00 afgetrapt. En op zaterdag 3 februari wordt er afgereisd naar Krabbendijke waar om 14:30 voor de eerste keer gefloten zal worden.

Wij hopen bij beide wedstrijden weer veel Dirkslanders langs de lijn te mogen begroeten.