DVV’09 1 – v.v. Den Bommel 1   2-4 (2-3)

1-0 Joost van der Veer

2-1 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg (Ries van den Boogert), Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam (Ramon de Man), Julian de Geus (Johan de Waal), Joost van der Veer, Jurgen van Bergen (Jens Mastenbroek)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Onder zonnige omstandigheden stond op zaterdag 20 mei het duel tussen DVV en Den Bommel op het programma. De Bommelaars zijn in strijd met Kapelle voor directe handhaving en hebben de drie punten nodig om in de race te blijven. Bij winst voor de Dirkslanders betekent dat zij verzekerd zijn van nacompetitie. Voorafgaand aan de aftrap gingen de spelers gezamenlijk op de foto, om zo aandacht te schenken aan stichting Alpe d’HuZes. Al het geld dat de stichting genereert gaat voor 100% naar onderzoek- en implementatieprojecten in relatie tot de ziekte kanker. Met onder andere een geslaagde hamburgerverkoop is ongetwijfeld een mooi bedrag opgehaald.

Over tot de wedstrijd, die in relatie tot het doel van de stichting, maar ‘bijzaak’ is. De eerste paar minuten is het voor beide ploegen aftasten wat deze middag gaat brengen. DVV heeft veel de bal, maar weet hiermee niet goed raad. Den Bommel heeft de zaken goed op orde en de meeste aanvallen van DVV worden gekraakt. Aan de andere kant is Den Bommel bij de eerste serieuze aanval direct gevaarlijk. Een lange bal wordt doorgekopt en de spits kan doorbreken, ware het niet dat deze onreglementair wordt afgestopt. De toon is gezet en het vervolg van de eerste helft is een rollercoaster te noemen. In de 15e minuut promoveert van der Veer een corner van de Geus tot openingstreffer, 1-0. Nog geen twee minuten later is het aan de andere kant raak, Verolme zet Bakker met een slimme bal vrij voor keeper Hanenberg welke kansloos is op het geplaatste schot. In deze fase van de wedstrijd is Den Bommel de bovenliggende partij en vrijwel elke aanval is gevaarlijk. Licht tegen de verhouding in komt DVV dan toch op voorsprong. Uit een afgeslagen aanval van Den Bommel ontvangt Toes de bal, met een goede steekpass zet hij van Bergen vrij voor de keeper, die niet aarzelt en de 2-1 tegen de touwen knalt. Waar DVV denkt even bij te kunnen komen, zijn de intenties van Den Bommel anders. Direct na de aftrap weet de ploeg op gelijke hoogte te komen, onvoldoende ingrijpen van de thuisploeg biedt Dos Santos een niet te missen kans welke hij verzilverd. Vlak voor rust valt dan ook nog de 2-3. Een voorzet vanaf rechts stelt Dos Santos in staat zijn tweede van de middag binnen te schieten.

Na rust zakt Den Bommel wat meer in, terwijl DVV met man en macht probeert aan te vallen. Het blijft echter vrij slordig in de passing en ook de vereiste scherpte ontbreekt. Dit is tevens ook de verdienste van Den Bommel, de ploeg is duidelijk gekomen om haar huid duur te verkopen. Verder dan een aantal speldenprikjes komt DVV niet en de uitploeg komt er menigmaal gevaarlijk uit. Uit één van deze aanvallen weet Dos Santos van zijn directe tegenstander weg te glippen. Één op één met de keeper bewaart hij het overzicht en laat ook Bakker zijn 2e van de middag aantekenen. DVV probeert ondanks deze tegenslag de schade te repareren, maar is deze middag simpelweg niet opgewassen tegen een beter spelend Den Bommel.

Een terechte nederlaag voor de ploeg van trainer John Kleijn. Deze middag was er duidelijk niet de vereiste scherpte. Een middag met voldoende verbeterpunten en des te meer reden om samen de schouders eronder te zetten en de ingeslagen weg te vervolgen. Volgende week speelt DVV haar laatste competitiewedstrijd uit bij Kogelvangers. De aftrap is om 14:30, we hopen weer op veel publiek.

De wedstrijd zullen we snel vergeten, maar de boodschap voorafgaand aan de wedstrijd niet. Wat voor moeilijkheden je ook hebt of door welke moeilijke periode je heen gaat, zij het ziekte zij het ander leed…….. ‘Opgeven Is Geen Optie!!!’