1-0                Glenn Melissant

2-0                Rolf van Putten

3-0                Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Glenn Melissant(Joris Brooshooft), Jurgen van Bergen, Wesley Meuldijk(Marko Karsbergen), Rolf van Putten

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de ruime overwinning van vorige week op Zwartewaal stond vandaag de derby met WFB op het programma. De Ouddorpers hebben flink wat vertrouwen getankt in de laatste wedstrijd tegen Flakkee. Er werd maar liefst met 4-0 gewonnen. De wedstrijden tegen WFB leveren de laatste jaren regelmatig spektakel op. Trainer John Kleijn hamerde in de voorbespreking met name op de organisatie en daarmee controle over de wedstrijd af te dwingen.

DVV begon wat aarzelend en de openingsfase van deze wedstrijd was daarom overduidelijk voor de bezoekers. Een vrije trap en een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied gaan rakelings naast. Deze waarschuwingsschoten waren uiteindelijk niet genoeg om de thuisploeg wakker te schudden. In de 10e minuut ontdoet Bremer zich van de verdedigers en wordt in de diepte aangespeeld. Hij omspeelt doelman Hanenberg, die daarbij de aanvaller raakt en de bal op de stip wordt gelegd. Het vlagsignaal wordt door de scheidsrechter genegeerd. Scheidsrechter Heemskerk floot overigens een prima wedstrijd en hield de kaarten nagenoeg op zak. Diezelfde Bremer schaart zich achter de bal en staat oog in oog met de DVV goalie. Met een prachtige redding stopt doelman Hanenberg de penalty. Dit zou het belangrijkste moment en daarmee het kantelpunt van de wedstrijd worden. DVV was nu wel wakker en wist in de omschakeling via van Bergen haast op voorsprong te komen. In de 18e minuut is het na een ware schiettent voor het Ouddorpse doel wel raak. Eerst raakt Meuldijk de paal, wordt de bal nog tegen de lat geschoten, vervolgens stopt de doelman een inzet van de Waal en is uiteindelijk de messcherpe Melissant er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te schieten. DVV is de baas in de duels en voert de druk op. In de 30e minuut is Melissant na een mooie voorzet van Krijger vlakbij zijn tweede treffer, maar vliegt zijn poging over het doel van WFB. Ook van Putten is nog dicht bij een treffer maar er zou gerust gaan worden met een 1-0 voorsprong.

Na de rust is het wederom DVV wat volledig controle over de wedstrijd heeft. Er wordt geen kans weggeven en het is wachten op de definitieve beslissing in de wedstrijd. Deze beslissing komt er in de 65e minuut. Boshoven stuurt met een prachtige pass van Putten de diepte in. Hij tikt de bal simpel langs de uitkomende doelman en zet zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. De thuisploeg blijft zeer scherp in de duels en een bloktackle van vd Velde voorkomt dat een aanvaller van WFB vrij uit kan halen. Op de rechterflank is het Krijger die zijn directe tegenstander opvreet en daardoor niet in het stuk voorkomt. Het slotakkoord is voor van Bergen. De opstomende Boshoven krijgt de bal bij de ingevallen Brooshooft. Die legt hem klaar voor van Bergen en die ziet zijn inzet met een beetje geluk tegen de touwen eindigen.

Een heerlijke overwinning voor de mannen van John Kleijn. Door de harde wind en de mindere veldomstandigheden kwam DVV’09 minder aan voetballen toe, maar werd er uitstekend met deze omstandigheden omgegaan. Er werd hard geknokt voor elkaar, de controle was er en zo zie je maar dat je daar heel veel mee kunt bereiken. Ook volgende week zal dit weer hard nodig zijn. Men reist dan af naar Achthuizen waar FIOS de tegenstander is. De aftrap is om 14.30!