3-0          Marko Karsbergen

4-0          Wesley Meuldijk

5-0          Joost van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven(Wessel van der Gijze), Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Johan de Waal(Joost van den Boogert), Marko Karsbergen, Wesley Meuldijk(Rolf van Putten), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

In een weekend met vele afgelastingen kon er in Dirksland gewoon gespeeld worden. De bezoekers uit Melissant wisten vorige week OHVV knap op 0-0 te houden en met een beetje geluk had er nog meer ingezeten voor de ploeg van Petry Hooftman. Trainer John Kleijn wees zijn mannen erop dat  dezelfde inzet en passie als tegen NTVV een vereiste is om een goed resultaat te behalen. Die boodschap hadden de mannen goed begrepen. DVV’09 liep uit naar een ruime 5-0 overwinning en deze score had nog veel hoger uit kunnen vallen.

Na een paar pittige duels in de openingsfase was de toon voor deze derby gelijk gezet. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren zodoende nog wat rommelig, maar was het al snel DVV wat de touwtjes in handen nam. De vooraf besproken slag op het middenveld werd gewonnen en de defensie van Melissant had zijn handen vol aan de niet te stoppen van Bergen. Ondanks de vele tikken die de sterke aanvaller van DVV kreeg, gaf hij geen kik en ging onverstoorbaar door met zijn aanvalsdrang. In de 12e minuut lijkt hij voor de openingstreffer te zorgen, maar wordt zijn goal vanwege buitenspel afgekeurd. In de 20e minuut komt er dan toch de verwachtte en verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Een corner van Boshoven wordt door R. vd Boogert binnen gekopt en de 1-0 is een feit. Deze voorsprong wordt al snel verdubbeld wanneer Meuldijk een gigantische fout afstraft. Een aanvaller van Melissant wil de bal terug spelen naar zijn doelman, maar ziet Meuldijk volledig over het hoofd. De spits van DVV blijft zeer koel en schiet de 2-0 tegen de touwen. De thuisploeg krijgt via Karsbergen en Meuldijk nog twee gigantische kansen en met een beetje meer overzicht was de wedstrijd beslist geweest. Dit gebeurt niet en levert een vrije trap aan de andere kant nog een gigantische kans voor de bezoekers op. Een knappe redding van Hanenberg zorgt ervoor dat de marge intact blijft, want met een 2-1 ruststand had de tweede helft er zomaar heel anders uit kunnen zien.

In de rust wordt er gehamerd op scherpte en het belang om zo snel mogelijk deze wedstrijd te beslissen. In de 53e minuut wordt een bal goed onderschept door vd Velde en stuurt hij Karsbergen de diepte in. 1 op 1 met de doelman blijft hij rustig en produceert zo de derde Dirkslandse treffer. Als dit al niet de definitieve nekslag, dan was dit twee minuten later wel een feit. DVV snijdt als een mes door de Melissantse verdediging en net als voor de rust mag Meuldijk het alleen met de doelman uitvechten. Uiteindelijk weet hij een gaatje tussen zijn benen te vinden en staat het met nog ruim een half uur te gaan 4-0. DVV legt bij vlagen aardig voetbal op de mat en creëert via de ingevallen van Putten nog een paar grote kansen. Eenmaal wordt Melissant nog echt gevaarlijk, maar is het doelman Hanenberg die keurig redding brengt. Het slotakkoord is voor J. vd Boogert. In de 83e minuut onderschept hij net over de middenlijn een bal, dribbelt wat op en je voelt iedereen denken gaat hij het doen en ja, vanaf een meter of 40 schiet hij de bal over de verbouwereerde doelman heen en laat het Dirkslandse publiek voor de vijfde keer juichen deze middag. Wessel van der Gijze maakte zijn debuut vanmiddag en kende een prima invalbeurt.

Een heerlijke en overtuigende overwinning voor DVV’09. Voetballend was het vandaag verreweg de bovenliggende partij, maar bovendien ook op inzet en duelkracht was het de baas. Het wordt een herhaling van schrijven, maar het kan niet genoeg benadrukt worden. DVV’09 heeft deze inzet en passie iedere week nodig!! Dan komen de voetballende kwaliteiten nog meer bovendrijven en kun je je onderscheiden van de tegenstanders. As zaterdag 21 december wordt het restant van de wedstrijd tegen Herkingen ingehaald. Om 14.30 zal de wedstrijd hervat worden met een ingooi voor DVV’09. En wordt er nog ruim 20 minuten gespeeld. We hopen op veel support.