Zaterdag 7 maart 2020

v.v. Stellendam 1 – DVV’09 1  1-1 (0-1)

0-1       Wesley Meuldijk

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Jasper Maliepaard, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Glenn Melissant, Jurgen van Bergen(Joost van der Veer), Wesley Meuldijk, Rolf van Putten(Marko Karsbergen)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Door de voorjaarsvakantie was het alweer drie weken geleden dat DVV’09 in competitieverband had gespeeld. Wel hebben de mannen van John Kleijn drie oefenwedstrijden in de benen. Vandaag ging het weer om de keiharde punten en treffen de Dirkslanders met Stellendam een lastige tegenstander.

Dat Stellendam een lastige tegenstander is bleek vanmiddag maar weer eens. DVV had verschrikkelijk veel moeite met het spel van de thuisploeg en kreeg geen grip op de wedstrijd. Ze slaagden er vaak in een overtal situatie te creëren, waardoor DVV overal een stapje te laat was. Ondanks dat DVV het mindere van het spel had, kreeg het wel de grootste kansen in de eerste helft. Na een harde overtreding op van Putten krijgt DVV in de 33e minuut een vrije trap schuin voor het doel. Deze wordt scherp ingedraaid door Melissant, en verlengd door R. vd Boogert en eindigt achter doelman van Helden. Om de twijfelachtige reden dat de doelman hierbij gehinderd werd, wordt deze treffer helaas afgekeurd. Via Melissant en Meuldijk krijgt DVV vervolgens nog wat kleine mogelijkheden maar staat de doelman goed opgesteld. In de 40e minuut weten beide mannen elkaar wel goed te vinden. Melissant wordt op de linkerkant diep gestuurd en levert met links een fraaie voorzet af op het hoofd van Meuldijk die hem met veel gevoel in de verre hoek laat vallen. Zo komt DVV toch enigszins tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Stellendam is wel dreigend met de snelle aanvallers die veel diepgang hebben, maar echt grote mogelijkheden worden er niet gecreëerd.

In de eerste tien minuten na rust gebeurd er precies wat er in zo’n wedstrijd waar je als ploeg niet lekker in zit, juist niet moet gebeuren. Via Meuldijk krijgt DVV gelijk na rust een grote kans om de 0-2 op het scorebord te zetten, maar slaagt hier niet in. Vijf minuten hierna krijgt DVV de gelijkmaker te verwerken en ziet het niet veel later van Putten met een hamstring blessure noodgedwongen het veld verlaten. Stellendam blijft hoog druk zetten en verstoort hiermee veelal de opbouw van DVV. Het moet dan via de zijkanten gebeuren, maar oogt het aanvallend machteloos en ontstaan de kansen meest per toeval. Een mooi hard schot van de Waal uit de tweede lijn is hier een voorbeeld van, maar wordt knap gepareerd door doelman van Helden. In de slotfase kan het alle kanten op. DVV pomp de ballen de zestien in en krijgt hierdoor nog twee grote mogelijkheden, maar deze worden van dichtbij gemist. En een vrije trap van J. vd Boogert zeilt maar net over de kruising. In de omschakeling is Stellendam echter ook nog een aantal keer levensgevaarlijk en is de 1-1 eindstand dan uiteindelijk ook meer dan terecht.

DVV’09 was als ploeg vandaag gewoon niet goed genoeg en verdiende dan ook niet meer dan dit gelijkspel. Hierdoor zijn de koplopers uit zicht en moet DVV’09 zich gaan focussen op de nacompetitieplaatsen. Volgende week komt OHVV op bezoek en zullen de Dirkslanders zich moeten revancheren voor de prestatie van vandaag. Er zal voor iedere meter gevochten moeten worden, om zo de koploper met een nederlaag terug naar Oudenhoorn te kunnen sturen. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week.