Zaterdag 4 November 2023

DVV’09 – Stellendam   1-1 (0-0)

Joost van der Veer        1-1

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchell Tdlohreg (Marijn Huibrechtse) , Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Yannick Lugthart, Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Bart Jelle van Dam ( Pim Goense), Julian de Geus ( Mike Stoop), Joost van der Veer.

Vandaag stond de 2e derby voor DVV’09 van dit seizoen op het programma, de tegenstander vanmiddag was Stellendam. De ploeg van het trainersduo Bredius draait goed mee in de 3e klasse nadat ze vorig seizoen kampioen waren geworden. De wedstrijd werd vandaag op het kunstgrasveld  gespeeld en ondanks herfstachtige  weersomstandigheden was het druk langs de lijn. De wedstrijd stond deze middag onder leiding van scheidsrechter de Mayer.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd waar beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden. Het grootste deel van de 1e helft zou zich ook op het middenveld afspelen waar veel duels werden uitgevochten. Aan Dirkslandse zijde waren Toes en Lugthart zeer actief op het middenveld en veroverde zo veel 2eballen waardoor de thuisploeg steeds beter in het spel kwam. Stellendam gesteund door de wind in de rug probeerden zij het thuisploeg met steekballen en vele positie wisselingen voorin lastig te maken, maar de verdediging van DVV stond deze middag prima en gaf geen krimp. Met name de backs Boshoven en de Berg zaten fel in hun duels en wisten zo de gevaarlijke aanvallers van Stellendam uit de wedstrijd te houden. Andere andere kant wist DVV steeds verder vooruit de drukken en probeerde het tot mogelijkheden te komen. De goed spelende de Geus wist vaak vrij aan de bal te komen en zo van Bergen te bereiken na een goede actie ging zijn voorzet aan de inkomende van Dam voorbij. Een van de weinige keren in de eerste helft dat Stellendam wel dreigend was, toen Mettrop naar binnen toe trok zijn gekraakte schot werd door Hanenberg weggetikt en in de rebound stoot de bal bij Bravenboer van zijn schoen en kon de bal weggewerkt worden. Niet veel later volgde voor DVV de grootste kans van de 1e helft. Na een prima aanval over vele schijven werd Van der Veer door de Geus weggezet in de 16 meter maar helaas volgde er een wild schot naast het doel. Richting het einde van de 1e helft gebeurde er wenig meer voor beide doelen alleen enkele hoekschoppen die zonder gevaar voorbij gingen. Allen vlak voor het affluiten van de eerste helft kreeg DVV nog een mogelijkheid tot schieten maar besluiteloosheid voorin zorgde ervoor dat de kans ook zo weer verdwenen was.

In de 2e helft was het Stellendam dat iets scherper als DVV uit de kleedkamer kwam en met meer dreiging naar voren speelde. Dit resulteerde in 2 kansen voor de gasten, als eerste was er een prima blok van Tdlohreg op de 5 meter nodig na een gevaarlijke vooorzet. En niet veel later was Hanenberg de sterkste in een 1 tegen 1 duel. Aan de andere kant wist DVV ook tot kansen te komen, een afstandsschot van Toes werd gepakt door de keeper. Een voorzet van Boshoven werd net onder de lat weggetikt en de corner die daar uit volgde werd door van den Boogert overgekopt.  Waar de 1-0 in de lucht hing was het opeens Stellendam wat de leiding pakte. Waar het voor het eerst van de middag bij DVV  na een miscommunicatie achterin niet goed stond,  kreeg Grinwis vrije doorgang richting het doel en met deze kans wist hij wel raad en krulde de bal in de verre hoek 0-1.  Na de tegentreffer bleef DVV rustig voetballen en ging het niet te gehaast op zoek naar de gelijkmaker.  Met de ingevallen Stoop voor de Geus aan de linkerkant wist DVV Stellendam weer ver op de eigen helft terug te drukken.  Wat volgde waren weer vele kansen voor de Dirkslanders, als eerst eindigde een vrije trap van van den Boogert in de handen van de keeper. Een goede voorzet van Stoop werd uit de doelmond weggewerkt. Stellendam wist in deze fase niet meer van de eigen helft af te komen en flink gesteund door de fanatieke aanhang kon de gelijkmaker voor DVV niet uitblijven. Na een overtreding op de ingevallen Goense volgde een vrije trap op 20  meter van het doel. De vrije trap van Boshoven ging via de lat net over maar uit de hoekschop die volgde was het wel raak. Uit een straks aangesneden corner torende Van der Veer boven de iedereen uit en knikte keihard raak 1-1. In de slotfase drong DVV nog aan om de 3 punten in eigen huis te houden, maar de kansen die volgden waren helaas niet besteed aan de ploeg van trainer Kleijn en zo stond er na ruim 95 minuten een 1-1 eindstand op het bord. En gelijkspel wat gezien over de hele wedstrijd misschien wel de terechte uitslag was, maar waar DVV in het laatste kwartier het meeste recht had op de 3 punten.

Volgende week zaterdag staat er voor DVV een uitwedstrijd op het programma de tegenstander is Prinsenland. In Dinteloord wordt er om 14:30 afgetrapt, waar wij dan ook hopen weer veel Dirkslands publiek te mogen begroeten.