DVV’09 – KOGELVANGERS         4-1 ( 3-0)

Bart Jelle van Dam                    1-0 & 2-0

Joost van der Veer                    3-0

Jurgen van Bergen                    4-1

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Johan de Waal, Marijn Huibrechtse, Joost van den Boogert (Wessel van der Gijze), Yannick Lugthart, Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Bart Jelle van Dam, Jens Mastenbroek, Joost van der Veer (Julian de Geus).

Na een teleurstellend resultaat van vorige week uit bij Prinsenland stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma, de gasten deze middag waren de Kogelvangers uit Willemstad. De bedoeling was om de wedstrijd op het hoofdveld voor de kantine af te werken, maar bij aankomst op het sportpark werd het veld door scheidsrechter van der Meulen afgekeurd. Zodoende moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld, hier kon pas om 15:00 afgetrapt worden nadat de wedstrijd van de talenten van DVV’09 3 was afgelopen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het DVV wat het initiatief nam en de bal vlot rond liet gaan, en voetballend tot kansen wilde komen. Daar tegenover zakte Kogelvangers in en gokte het gesteund door de wind in de rug op de lange bal, maar op het natte kunstgras rolden de ballen vaak over de achterlijn heen. Na het begin van de wedstrijd was er een ploeg die aanspraak maakte op de openingstreffer en dat was DVV, en na een kwartier kwam dan ook de verdiende voorsprong op het bord. Na een lange bal van Huibrechtse werd van Bergen bereikt na een prima aanname ging hij zijn tegenstander op snelheid voorbij en legde de bal daarna terug op de inlopende van Dam, met een boogbal wist hij de verre hoek te vinden en zo de score te openen 1-0. Direct hierna speelde van der Veer zichzelf vrij in de 16 meter, maar vanaf dichtbij stuitte hij op de keeper en in de rebound wist de achterhoede van Kogelvangers weg te werken. DVV gaf geen Kogelvangers geen lucht door goed in de duels te zitten, zodra de bal over de middellijn kwam zaten de backs van den Boogert en de Berg kort op hun tegenstander en wisten zo al hun duels te winnen. Op het middenveld wisten Lugthart en Toes elkaar steeds goed te vinden na een van die goede combinaties wist Toes van Bergen in de diepte weg te sturen. Alleen richting het doel werd van Bergen voordat hij kon uithalen in de 16 door een tegenstander gestuit, hierna volgde er voor het doel een scrimmage waarbij van Dam zijn voet uiteindelijk goed tegen de bal wist te krijgen en via de paal de 2-0 aantekende. Na deze treffer wisten ook de gasten voor het eerst gevaarlijk te worden. Nadat er een bal niet goed was uitverdedigd door DVV,  werd de rechtsbuiten vrij voor Hanenberg gezet maar doordat deze zijn goal goed verkleinende ging de bal via de buitenkant paal naast. Hierna was het DVV wat aan bleef dringen en wedstrijd voor rust wilde beslissen. De keeper van Kogelvangers wist eerst een schot van Mastenbroek te verwerken tot corner. Uit de corner die volgde wist Mastenbroek de goed vrij gelopen van der Veer te bereiken en deze knikte bal keurig bij de 2e paal binnen 3-0. Net voor de rust leek ook de 4-0 nog op het bord te komen de Waal lanceerde van Bergen in de diepte, en alleen richting de keeper bewaarde hij het overzicht en bediende hij de meegelopen Mastenbroek. Deze tikte de bal in het lege doel binnen maar vanuit de middencirkel werd er door de scheidsrechter voor buitenspel gefloten, terwijl de grensrechter zijn vlag naar beneden hield. Zo stond er met de rust een 3-0 voorsprong op het bord.

In de rust werd van der Veer vervangen door de Geus. Nadat de 2e helft weer op gang was gebracht was er een ander spelbeeld te zien als in de 1e helft door een kleine aanpassing bij Kogelvangers had DVV wat moeite om het spel weer naar hun hand te zetten. Het leek een beetje op een flipperkast, zo snel als dat de bal achterin door DVV was onderschept kwam de bal na balverlies voorin met deze vaart weer terug richting de achterhoede van DVV. Dit hield de eerste 20 minuten van de 2e helft aan. Kogelvangers wist toen met diverse corners en lange ballen gevaarlijk te worden, maar de achterhoede met de ervaren de Waal wist deze fase zonder tegendoelpunten te overleven. Tekenend hiervoor was een moment waarbij een afgeslagen bal die op de rand van de 16 voor een van de aanvallers van de gasten viel, zowel van den Boogert als Hanenberg gooiden zich voor de bal en wisten zo de bal te blokken. Aan de overzijde kreeg DVV een kans om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, de Geus onderschepte een bal in de opbouw en gaf de bal aan Mastenbroek deze zag de keeper ver voor zijn doel staan maar plaatste de bal net over de lat heen. Na een prima wedstrijd werd Van den Boogert vervangen door Van der Gijze. Met nog een kleine 10 minuten op de klok wisten de gasten nog een aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap viel net over Huibrechtse heen en vrij in de 16 aangekomen wist de aanvaller Hanenberg te verslaan 3-1. Ook DVV wist vlak voor het einde van de wedstrijd nog eenmaal te scoren, dit was ook het mooiste doelpunt van de middag. Toes wist acrobatisch een diepe bal te onderscheppen en bereikte zo de Geus deze speelde de Berg strak aan, deze liet de bal perfect vallen voor Toes en met een subtiel stiftje werd van Bergen alleen voor de keeper gezet en hij liet de keeper met een hard schot kansloos en zette zo de 4-1 eindstand op het bord. Een goede en verdiende overwinning voor DVV waarbij er ook voor het publiek wat ondanks het slechte weer genoeg te genieten was langs de lijn.

Volgende week staat er voor DVV weer een uitwedstrijd op het programma, de tegenstander op sportpark de Kruus is Den Bommel. De aftrap is om 14:30 wij hopen weer veel Dirkslanders langs de lijn te mogen begroeten.