4797SZ
WILLEMSTAD NB
tel. 0168-473440

Voordat we naar het verslag van Kogelvangers – DVV ’09 gaan is er nog een zeer korte terugblik op de thuiswedstrijd tegen Prinsenland van 6 April 2024.

Nog voordat iedereen een plekje langs de lijn had gevonden stond de eerste treffer van de middag op het bord, de gasten namen al na 2 minuten de leiding.  In het 2e deel van de eerste helft wist DVV langs zij te komen, met 2 treffers zette van de Veer zijn ploeg op voorsprong. De eerste volgde na een combinatie met van Bergen, en de 2e was een prachtige knal van afstand in de verre hoek.

Na de rust tekende van de Veer na een fraaie solo voor zijn 3e doelpunt van de middag, hierna was het de beurt aan Boshoven die voor het mooiste doelpunt zorgde van dit duel. Na een afgeslagen corner draaide hij zichzelf vrij en gedragen door de wind sloeg de bal in de bovenhoek binnen.  Het slotakkoord was voor van Bergen die na een combinatie vrij voor de keeper kwam en raak schoot voor de 5-1 eindstand.

Zaterdag 13 April 2024

Kogelvangers – DVV’09 2-8(1-2)

Jens Mastenbroek          1-1

Lars van Brussel              1-2

Jurgen van Bergen          1-3,2-8

Joost van der Veer          1-4,1-5,2-6,2-7

Opstellig: Jordy Hanenberg, Delano van der Velde, Mitchell Tdlohreg, Marijn Huibrechtse, Joeri Boshoven(Joost van der Boogert)Jurre Toes, Sander Smit(Johan de Waal) Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer, Jurgen van Bergen, Jens Mastenbroek ( Lars van Brussel).

DVV’09 heeft de uitwedstrijd bij Kogelvangers met een ruime 2-8 overwinning afgesloten. In het eerste  bedrijf leek het er  nog niet op dat het zo’n grote uitslag zou worden. Want in het eerste half uur was het DVV wat volop kansen kreeg maar het vizier niet op scherp had staan. Uit een sporadische uitval van de thuisploeg kwam de ploeg op voorsprong.  Een middenvelder werd niet genoeg gehinderd en kon vrij door gaan richting het doel van Hanenberg en liet daarna de doelman kansloos 1-0. Maar heel lang duurde het niet voordat de schade hersteld was, want binnen 3 minuten was het wel raak. Van der Velde gooide Toes aan en de voorzet op maat werd via de lat binnengeschoten door Mastenbroek, die helaas bij het maken van de goal geblesseerd raakte en vervangen moest worden door van Brussel. DVV bleef doorgaan met als doel voor de rust op voorsprong te staan en dat lukte ook. Eerst was het van Bergen die de doelman versloeg maar nog op de paal stuitte, maar toen van  Brussel na een prima steekbal van Toes vrije doorgang kreeg liet hij wel het netje bollen en stond er een terechte 1-2 stand op het bord met de rust.

Binnen 5 minuten na de rust was het DVV wat de wedstrijd in het slot gooide. Als eerste reageerde van Bergen het attents bij een hoge terugspeel bal, door deze net voordat de doelman kon ingrijpen over hem heen te koppen in het lege doel. Hierna was het van der Veer die zijn eerste goal van de middag maakte, met een  kiezelhard schot vanaf de rand van de 16 liet hij de doelman kansloos. En nog geen minuut later combineerde hij samen met van Brussel door de 16 heen en schoof de bal  daarna beheerst in de verre hoek 1-5.  Hierna was het de thuisploeg die een aantal keer gevaarlijk werd, uit een corner werd de 2-5 gescoord en even later was het Huibrechtse die uitstekend meeliep en de breedte bal eruit haalde voordat deze de vrijstaande aanvaller bereikte. Nog voor het hele uur maakte van de Veer zijn 3e van de middag, Tdlohreg stuurde van Bergen weg die daarna keurig het overzicht bewaarde en van der Veer aanspeelde met een mooie draai zette hij 2 verdedigers op het verkeerde been en schoof daarna beheerst binnen.  Hierna voerde trainer Kleijn nog 2 wissels door  van den Boogert en de Waal kwamen in het veld voor Boshoven en Smit.

In de slotfase wist DVV nog tweemaal tot scoren te komen, eerst werd van der Veer op maat bediend door van Dam en alleen voor de doelman tekende hij voor zijn 4e treffer van de middag. En uit een corner van van Dam wist van Bergen koppend voor de 2-8 eindstand te zorgen.

Een ruime en zeer terechte overwinning voor DVV’09 wat hierdoor mooi bij de bovenste ploegen mee blijft draaien in de 3e klasse B. Volgende week staat er voor DVV’09 een thuiswedstrijd op het programma de laatste derby van dit seizoen, de bezoekers deze  middag komen uit Den Bommel. Om  14:30 wordt er afgetrapt in Dirksland wij hopen weer veel bezoekers langs de lijn te mogen begroeten