Zaterdag 30 September 2023

De Jonge Spartaan  – DVV’09 1-0 (0-0)

Opstelling : Jordy Hanenberg, Ezra de Jong ( Wessel van der Gijze), Delano van der Velde, Mitchell Tdlohreg, Joeri Boshoven, Yannick Lugthart, Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer, Jens Mastenbroek (Joost van den Boogert).

Op de laatste zaterdag van september stond de eerste derby van dit seizoen op het programma voor DVV’09.  De gastheer van vandaag op Spartacus was De Jonge Spartaan. Door het goede weer was het heerlijk voetbal weer, en waren er veel supporters langs de lijn te vinden.

“ Vakkie Luufel”  had weer voor een prachtig spandoek achter het doel gezorgd. En nadat de rook van het vuurwerk aan beide zijde van het complex was opgetrokken kon scheidsrechter Fitters de wedstrijd in gang zetten.

In de openingsfase waren beide ploegen opzoek naar een vroege treffer, en dat resulterde in kansen voor beide doelen.  DJS hanteerde vooral de lange bal met de snelle aanvallers die graag in de ruimte achter de Dirkslandse achterhoede doken. De eerste grote kans van de middag was er een voor de thuisploeg. Uit een van die lange ballen kwam DJS spits Driecce vrij in de zestien meter uit, maar zijn schot werd door Hanenberg gered. Aan de andere kant probeerde  DVV via het drukke middenveld tot kansen te komen. Dat lukte  ook met een vlot lopende aanval waarbij Mastenbroek van Bergen weg stak en diens voorzet daarna Lugthart bereikte, zijn tegendraadse schot werd door de Spartaanse keeper Jongepier met de voeten gekeerd.  Na een vermakelijk eerste kwartier met de nodige actie, speelde het vervolg van de eerste helft zich meer af op het middenveld. Waarbij beide ploegen voor iets meer zekerheid van achteruit kozen, ipv vol op jacht te gaan naar doelpunten. Hierdoor ontstonden er meer duels op het middenveld en werd er meer vanuit de omschakeling gespeeld.  Hieruit wist DJS regelmatig goed door te komen maar de Dirkslandse backs Boshoven en de Jong  & het centrale duo Tdlohreg en van der Velde stonden hun mannetje in de persoonlijke duels.  Tot grote uitgespeelde kansen wist DVV niet komen, de grootste mogelijkheden waren voor Van der Veer en van Dam. Eerst genoemde had een goede combinatie met Toes, waarna hij zijn actie net iets te ver doorzette waardoor hij net in de 16 werd gestuit en niet tot een schot kwam.  Uit een van de corners viel de bal na een scrimmage voor van Dam maar hij schoot de bal uit de draai over het doel. Aan de overkant kwam de thuisploeg ook met corners voor het doel van Hanenberg, maar tot groot gevaar leidde dit niet en zo werd met gelijke stand de kleedkamer opgezocht.

De 2e helft kwam DVV scherp uit de kleedkamer en wist het DJS terug te dringen op eigen helft. Dit was een fase waarin een doelpunt in de lucht hing voor de Dirkslanders. Boshoven wist veelvuldig langs de lijn op te komen en met gevaarlijke voorzetten te komen. Maar voordat Mastenbroek of van der Veer hun voet tegen de bal konden krijgen, was het Vroegindeweij die het gevaar in de kiem smoorde. Na ruim 60 minuten spelen kwam de wedstrijd weer in evenwicht en begon het er op te lijken dat de ploeg die als eerste zou scoren ook met de overwinning aan de haal zou gaan. In deze fase wist DJS met een aantal corners gevaarlijk voor het DVV doel te komen. Een afgeslagen corner werd door Vervloed opnieuw ingebracht en werd bij de 2e paal binnen getikt door Peeman. Waar heel DVV aan buitenspel dacht voor 2 Spartanen en de vlag van grensrechter Vroegindewij ook omhoog ging. Werd dit door scheidsrechter Fitters genegeerd en keek DVV tegen een achterstand aan 1-0. Een flinke tegenvaller voor DVV wat tot dat moment prima speelde en weinig weg gaf. En zo moest de ploeg van trainer Kleijn op jacht naar de gelijkmaker. Vanaf dat moment zakte DJS nog verder in en probeerden zij alles uit de kast te halen om DVV niet in het ritme te laten komen. Met de ingevallen van den Boogert en van der Gijze voor Mastenbroek en de Jong begon DVV aan een slot offensief. Hierbij kregen de Dirkslanders vele corners waar van Dam en van den Boogert hun hoofd net niet goed tegen de bal wisten te krijgen. Een schotje van van Bergen werd makkelijk opgeraapt door de keeper. Aan de andere kant loerde DJS nog op de counter, maar de kansen die zij kregen ging langs het Dirkslandse doel. In de blessuretijd een probeerde DVV het nog eenmaal maar wist helaas niet tot scoren te komen.

Zo moest DVV een zure nederlaag slikken, gezien het wedstrijd beeld was een gelijkspel de terechte uitslag geweest. Binnen de lijnen was het een sportieve wedstrijd waarbij scheidsrechter Fitters beide ploegen 1 gele kaart gaf.  Maar vanaf de zijlijn was er voor enkele “ zogenaamde supporters “ een negatieve hoofdrol weggelegd, een DVV speler werd gedurende de 2e helft meerdere malen uitgescholden met woorden die je je ergste vijand nog niet toewenst. Dit hoort totaal niet thuis langs het veld en wordt ook door het bestuur van thuisploeg hoog opgenomen.

Volgende week gaat DVV op jacht naar de 1e overwinning van het seizoen uit bij Vredenrust, om 15:00 wordt er afgetrapt in Halsteren.

Wij hopen weer op veel supporters langs de lijn te mogen zien.