Doelpunten

Jurgen van Bergen 0-1, 2-2 , 2-3

Opstelling; Jordy Hanenberg, David de Berg(Esra de Jong), Delano van der Velde, Marijn Huibrechtse, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Jens Mastenbroek, Jurgen van Bergen, Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer

In de doordeweekse inhaalwedstrijd heeft DVV’09 een punt meegenomen uit Den Bommel, het gevoel wat na afloop overheerste was dat het er wel 3 hadden kunnen zijn.

De 1e helft was een leuke om te zien voor de vele toeschouwers die naar Den Bommel waren afgereisd, voor de rust werden zij op 5 treffers getrakteerd. Al na 5 minuten leek DVV op voorsprong te komen,  maar de treffer van van der Veer werd wegens buitenspel geannuleerd. 10 minuten later was het alsnog raak. Na een voorzet van Boshoven wist van der Veer met een uiterste krachtsinspanning de bal binnen te houden voor van Bergen, en van dichtbij tekende hij voor de eerste goal van de wedstrijd. Hierna verslapte DVV iets en keek daardoor binnen enkele minuten tegen een 2-1 achterstand aan, een makkelijk gegeven strafschop en niet scherp verdedigen waren de oorzaak van de treffers. Hierna wist DVV zich weer te herpakken en alsnog met een voorsprong de rust in de te gaan. De 2-2 was een kopie van de openingstreffer met dezelfde doelpunten maker namelijk van Bergen. En net voor de rust maakte van Bergen zijn hattrick compleet, met een goede individuele actie en hard schot liet de doelman kansloos. Zo ging DVV met een terechte 2-3 voorsprong de rust in.

De 2e helft was er eentje die qua spel een stuk minder was van beide kanten. Er werd veel de lange bal gespeeld wat in het voordeel was van de thuisploeg, die daarmee beter in de wedstrijd kwamen. Op de momenten dat DVV wel tot voetballen kwam kreeg de ploeg ook gelijk kansen om de voorsprong te vergroten maar de keeper en het houtwerk stonden in de weg. Waar het DVV niet lukte om tot scoren te komen had de thuisploeg wel succes. Een afgeslagen vrije trap werd opnieuw ingebracht, en de attente spits wist net voor een van de Dirkslanders zijn hoofd tegen de bal te zetten voor de 3-3.

In het laatste kwartier probeerde DVV nog de 3 punten te pakken maar een treffer zat er niet meer in. Mede doordat de leidsman met enkele onbegrijpelijke beslissingen zijn stempel op de wedstrijd drukte. Waar er in de eerste helft een makkelijke strafschop werd gegeven aan Den Bommel, leek het erop dat DVV er geen een mocht krijgen deze avond. Zo moest de ploeg van Kleijn en Wiltschut genoeg nemen met een punt deze avond.