FC Binnenmaas – DVV’09            6-2 (4-1)

Doelpunten :

4-1         Bart Jelle van Dam

6-2         Yannick Lugthart

Opstelling: Jermo van der Zant, David de Berg, Delano van der Velde, Marijn Huibrechste, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Julian de Geus ( Johan de Waal), Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam, Joost van der Veer (Mitchell Tdlohreg), Jens Mastenbroek.

Onder zomerse omstandigheden stond vandaag de laatste beker wedstrijd op het programma voor DVV’09 uit bij FC Binnenmaas. De inzet van de wedstrijd was een plaats in de volgende ronde van de beker, welke voor de winnaar van vandaag zou zijn. Omstreeks half 3 floot scheidsrechter Prins de wedstrijd in gang.

De eerste paar minuten ging het spel gelijkwaardig op en neer zonder grote kansen voor beide doelen. Hierna kwam Binnenmaas beter in hun spel en had de Dirkslandse achterhoede hun handen vol aan de snelle aanvallers van de thuis ploeg. De eerste grote kans voor Binnenmaas kwam via de zijkant bij de gevaarlijke spits terecht welke de bal vrijstaand hoog over het doel werkte. De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd kwam steeds beter in hun spel waar DVV moeite had om hierin mee te gaan. Een van de vele gevaarlijke steekballen die vanuit het middenveld werden gegeven werden door de attent mee keepende Van der Zant onschadelijk gemaakt. Daar tegenover zette DVV niet meer als twee kleine speldenprikken door van Dam & Mastenbroek.

Het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat de openingstreffer in de 12e  door de thuis ploeg werd gemaakt, na een snelle spelhervatting  werd de spits bereikt en deze rondde deze kans wel af 1-0. Hierna volgde een kwartier waarin DVV de wedstrijd kwijt raakte. Enkele minuten later leek het 2-0 te worden maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.  Niet veel later volgde deze treffer alsnog, de aanvallers van Binnenmaas sneden door de verdediging heen en wisten de bal tegen het net achter de kansloze van der Zant te werken. Alsof het nog niet erg genoeg was volgden vlot achter elkaar ook de 3-0 & 4-0 waardoor DVV na 30 minuten tegen deze achterstand aan keek.

De ploeg van trainer Kleijn kwam na de drinkpauze iets meer in het spel en via de eerste vlot lopende aanval stuitte van der Veer op de keeper. De volgende kans voor de Dirkslanders was wel raak. Na goed druk zetten op het middenveld veroverde Toes de bal en bereikte hij van Dam, deze trok met de bal naar binnen en schoot de bal over de keeper heen in de goal 4-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Het eerste kwartier van de 2e helft had DVV meer de bal en kreeg het meer rust in het spel na het inbrengen van Tdlohreg en de Waal. Maar tot uitgespeelde kansen wist de ploeg helaas niet te komen. Aan de overzijde had de Dirkslandse achterhoede nog steeds hun handen vol aan de rappe aanvallers van de thuisploeg, maar wisten met goed verdedigend werk een grotere achterstand te voorkomen. Een schot van de Waal na een goedlopende aanval via Boshoven en Huibrechtse werd door de keeper uit de kruising getikt. Maar naar ruim 65 minuten toen de thuisploeg een aantal verse krachten binnen de lijnen bracht liep de score toch nog fors op. Tot 2 maal toe kon er een aanvaller ongehinderd binnen koppen waardoor de score opliep naar 6-1. Vlak voor het einde wist DVV nog eenmaal te scoren. De Berg stuurde de hardwerkende Mastenbroek weg de diepte in en deze bewaarde goed het overzicht en bereikte de goed meegelopen Lugthart en deze tekende voor de 6-2 wat ook de eindstand werd. Want niet lang hierna toen de 90 minuten precies voorbij waren floot scheidsrechter Prins voor de laatste keer deze middag.

De voorbereiding en beker wedstrijden zitten er nu op voor de DVV’09, voor volgende week zaterdag staat de 1e competitie wedstrijd thuis tegen VV Krabbendijke op het programma. De aftrap is om 14:30, wij hopen weer op veel publiek langs de lijn.