2-2       Lars van Brussel

3-2       Jens Mastenbroek

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Marijn Huibregtse(Mitchel Tdlohreg), Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Johan de Waal(Karem Kadkoui), Lars van Brussel(Wessel van der Gijze), Jurgen van Bergen, Jens Mastenbroek(Levi Bestman)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Onder zonnige omstandigheden stond op zaterdag 2 september het eerste bekerduel tussen DVV en OVV op het programma. Na een lange voorbereiding was dit de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Door afwezigheid van de hoofdtrainers speelde de groep vandaag onder leiding van Rene Hanenberg en Marcel Birahij.

‘Vakkie Luufel’ heeft de mooie herinneringen van vorig seizoen nog in het hoofd en was in deze eerste opwarmer van het seizoen uiteraard weer aanwezig. De opkomsttune galmde weer over het veld  en de wedstrijd kon beginnen. DVV leek aardig uit de startblokken te komen en kreeg al heel vroeg een opgelegde mogelijkheid. Boshoven stoomde op aan de linkerkant en bediende van Bergen die helaas zijn voet niet goed achter de bal kon krijgen. In de tegenstoot was het aan de andere kant wel gelijk raak. OVV benutte slim de ruimte op de rechterzijde en sleepte er na goed optreden van Hanenberg nog een corner uit. De bal werd achterin niet goed verwerkt en OVV maakte er in de kluts al in de 4e minuut 0-1 van. De thuisploeg kon in deze eerste helft nog niet het gewenste niveau halen en oogde onrustig. Een kopbal van Toes die in de 17e minuut net naast gaat is één van de weinige wapenfeiten. In de 30e minuut valt dan toch de gelijkmaker. De Waal houdt de bal goed vast in de zestienmeter en laat hem vallen op Mastenbroek die de 1-1 binnenschiet. Mastenbroek die heel de voorbereiding al scherp is, toont hiermee weer zijn waarde. Deze treffer heeft niet het effect waarop werd gehoopt. Op wederom kenmerkende wijze komt OVV in de 37e minuut op 1-2. Vanaf links wordt de bal naar de andere kant achter de verdediging geplaatst en staat de aanvaller plots oog in oog met Hanenberg. Via de binnenkant van de paal zeilt de bal binnen. Met deze achterstand gaat DVV de rust in.

In de rust is iedereen zich er bewust van dat het scherper moet en wordt er in de tweede helft zichtbaar verbetering getoond. De rust lijkt wat teruggekeerd en dit vertaald zich terug naar het spel. Tussen de 52e en 55e minuut wordt de achterstand omgezet in een voorsprong. Twee keer is het van Bergen die met zijn kenmerkende acties en voorzet de jonkies voorin bediend. Eerst is het van Brussel die zeer alert is en fraai de 2-2 binnenschiet. Vervolgens maakt Mastenbroek zijn tweede van de middag en is de 3-2 voorsprong een feit. De wisselmogelijkheden worden deze middag uiteraard benut en gaat het gas er iets af bij DVV. OVV wil hier niet met een nederlaag weg en krijgt vlak voor tijd na een onnodige overtreding een penalty. Dit buitenkansje wordt benut en eindigt de wedstrijd terecht in 3-3.

De voorbereiding duurt nog een paar weken, waarin toegewerkt wordt naar de competitiestart op 23 september. As dinsdag wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen OHVV. De volgende bekerwedstrijd is op zaterdag 16 september uit tegen Binnenmaas.