0-6  Bart-Jelle van Dam

0-7  Jurgen van Bergen

Opstelling: Luc Melissant, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Mitchell Tdlohreg(Julian de Geus), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Glenn Melissant), Yannick Lugthart, Bart-Jelle van Dam, Ramon de Man, Joost van der Veer, Jurgen van Bergen

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na weken van slecht weer was het vandaag een stralende voetbalmiddag. Het publiek dat flink opgekomen was, kon genieten van het heerlijke zonnetje. De wedstrijden tegen SNS zijn in de regel zeer lastig voor DVV’09. Trainer John Kleijn had zijn mannen hier dan ook zeker op voorbereid. Maar uiteindelijk was de belangrijkste boodschap: van eigen kracht uit gaan en de dingen doen waar we goed in zijn. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning voor de Dirkslanders. De manier waarop en hoe was anders dan verwacht, maar er is goed met de omstandigheden omgesprongen.

In tegenstelling tot de andere weken begon DVV niet scherp genoeg aan deze wedstrijd. Het eerste kwartier was vanuit dat oogpunt dan ook van matige kwaliteit. Wat ook een rol speelde deze middag was de matige kwaliteit van de grasmat, wat voetballen een stuk lastiger maakte dan normaal. Toch wist DVV goed met deze omstandigheden om te gaan. Nadat het vuur in de ploeg weer aangewakkerd was, bleek de voorhoede ook messcherp te zijn voor het doel. De eerste beste kans was gelijk raak en van Dam, maakt op aangeven van zwager van Bergen de 0-1 deze middag. Dit bleek een opmaat tot een doelpuntenregen, want iedere kans bleek raak. In de 25e minuut wordt vd Veer weggestuurd door Boshoven en lobt de bal zeer bekeken met de wreef over de boomlange doelman van Asperen heen, die volledig kansloos wordt gelaten (0-2). De thuisploeg probeert er af en toe met een snelle omschakeling uit te komen, maar slaagt er behalve een paar corners niet echt in, om het doelman Melissant echt lastig te maken. De derde Dirkslandse treffer is ook fraai. Waar Lugthart met zijn eerste poging doelman van Asperen half blesseert, is zijn tweede poging wel raak. Vanuit de tweede lijn neemt hij de bal op de slof en knalt hem laag in de beneden hoek(0-3). Er volgt voor rust zelfs nog een treffer. Het is vd Boogert die een corner van, van Dam ouderwets tegen de touwen knikt(0-4). DVV gaat zo met een heel comfortabele voorsprong de rust in.

De honger van DVV was nog zeker niet gestild en na de rust ging men op zoek naar meer treffers. Goed doorzetten van vd Veer, waarbij hij de bal ontfutseld in de verdediging wordt beloont met een treffer van de Man, die de bal zuiver in de verre hoek schuift (0-5). Een kwartier na rust komt DVV op een 0-6 voorsprong als Van Dam een voorzet van Den Hengst binnen werkt en hiermee zijn tweede van de middag maakt. In het laatste half uur zou er uiteindelijk door beide ploegen nog eenmaal gescoord worden. Van Bergen die wekelijks zijn goaltje meepikt maakt de 7e Dirkslandse treffer. En een jonge speler van SNS redt in de laatste tien minuten de eer voor zijn ploeg. In deze zeer sportieve wedstrijd moest de scheidsrechter uiteindelijk 1 gele kaart uitdelen. Deze was voor de bijna 3 jarige Isaac van den Boogert die in de ogen van de scheidsrechter tijdrekte en te lang wachtte met het teruggeven van de bal. Een mooie ludieke actie van scheidsrechter van de Wetering en een leuke afsluiter van de middag.

Weer een prachtige overwinning voor de ploeg van John Kleijn, wat heel veel vertrouwen geeft voor de komende weken. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met Rockanje, waarin iedereen weer op scherp moet staan, want niets gaat vanzelf in deze 4e klasse. De aftrap in Dirksland is om 14.30. Tot volgende week.