0-3 Jurgen van Bergen
0-4 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(David de Berg), Glenn Melissant(Imre de Groot), Bart Jelle van Dam(Ramon de Man), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer(Levi Bestman), Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Vandaag stond er wederom een derby op het programma voor het DVV’09 van trainer John Kleijn. Ditmaal ging men op bezoek bij NTVV dat onder leiding staat van Wim Eilander. De eerste wedstrijd werd met 6-0 gewonnen door de Dirkslanders, dus de thuisploeg zal belust zijn op revanche. Kortom alle scherpte is weer geboden vandaag.

DVV kent een droomstart vanmiddag. Al in de 2e minuut is het van der Veer die het net weet te vinden na een voorzet van Krijger. Een knappe goal uit de draai, die door het hobbelig en lastig bespeelbare veld moeilijk te keren was door de doelman. De Dirkslanders hebben vanaf het begin de volledige controle over de wedstrijd en geven deze middag eigenlijk geen kans weg. De score had voor rust al flink op kunnen lopen, maar er werd te laconiek met grote mogelijkheden omgesprongen. Uiteindelijk zou er in de pauze wel een 0-2 tussenstand op het scorebord staan met dank aan van Bergen die oog in oog met de doelman fraai afrond.

Van Bergen had de opdracht van de trainer goed ter ore genomen en besliste na rust de wedstrijd definitief. Met een knappe actie waarbij hij zijn tegenstander gemakkelijk op zij zet tekent hij voor de 0-3. Het zou dé wedstrijd van, van Bergen worden want in de 62e minuut completeert hij een loepzuivere hattrick en bepaald de einduitslag op 0-4. Er kwamen nog wel wat kansen voor DVV, maar de score zou deze middag niet meer veranderen.

Weer een hele belangrijke overwinning voor DVV’09. Volgende week is de kraker tegen OHVV. We hopen op heel veel publiek, want we hebben die steun heel hard nodig. De aftrap in Dirksland is om 14.30. Tot volgende week!