DVV’09 1 – v.v. SNS 1   1-0 (0-0)

1-0       Julian de Geus

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen(Ramon de Man), Joost van der Veer, Julian de Geus(Rolf van Putten)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 heeft zich een zeer goede dienst bewezen met een zwaarbevochten overwinning op SNS. De Stadtenaren bleken zoals altijd een zeer taaie ploeg en verdedigden met man en macht. Pas in de 75e minuut werd de Stadse nederzetting opengebroken. De Geus schoot zijn ploeg met een prachtige vrije trap naar de overwinning en was de ontlading in het Dirkslandse kamp enorm. Volgende week heeft DVV’09 de kans om het matchpoint voor het kampioenschap bij FIOS te gaan verzilveren.

De beleving rondom de wedstrijd vandaag was fantastisch. Met een schitterend spandoek gemaakt, door de gebroeders van Gils en kameraden werd de ploeg van John Kleijn al overweldigd tijdens de warming-up. Dit alles werd nog veel mooier toen bij de veldbetreding het vuurwerk de lucht in ging en het gehele sportcomplex in blauw/witte rook geneveld was. Vakkie luufel was uitverkocht en het veld lag er als een biljartlaken bij. Met heel deze entourage kon het toch niet misgaan vandaag zou je verwachten. Toch zou het een hele spannende middag worden. SNS wat voor DVV altijd al te boek staat als een taaie tegenstander was zeker niet van plan om cadeaus weg te geven. In de eerste helft was het DVV wat veelvuldig te bal had en op zoek ging naar een gat in de Stadse verdediging. Dit leverde zo nu en dan wel wat mogelijkheden op, maar echt moeilijk werd het doelman van Asperen niet gemaakt deze eerste helft. De grootste kans voor rust was zelf voor de bezoekers. Bij één van de sporadische uitbraken, was het van Gurp die zijn schot via de vingertoppen van Hanenberg op de lat uiteen ziet spatten. Ook waren er al vroeg in de eerste helft wat zorgen om van Bergen die met een vervelende oogblessure het veld moest verlaten. Gelukkig was huisarts Graafland als supporter aanwezig en kon hem van het juiste advies voorzien. Beide ploegen lieten zich deze middag duidelijk niet het kaas van het brood eten en stond het duel bol van felle, maar over het algemeen faire duels. De rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft liet de thuisploeg zich wat nadrukkelijker zien voor het doel van SNS. En was vd Veer met een knappe kopbal het dichtst bij het openingsdoelpunt. Zijn poging werd ternauwernood door doelman van Asperen uit de beneden hoek getikt. De Dirkslanders moesten uiteindelijk tot de 75e minuut wachten op de bevrijdende treffer. Vd Veer werd op het kalk van het zestienmetergebied onderuit gehaald en de scheidsrechter besluit tot een vrije trap. De Geus ontfermt zich over de bal en krult de bal op prachtige wijze om de muur heen en zet hiermee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. De vreugde explosie die hieruit volgt is onbeschrijfelijk en wordt uitgebreid met het publiek gevierd. Het laatste kwartier zou uiteindelijk zenuwslopend zijn voor zowel spelers en begeleiding, maar ook het publiek. Vakkie Luufel schreeuwt DVV letterlijk door deze spannende minuten heen. SNS gaat 1 op 1 spelen achterin en de thuisploeg krijgt via de ingevallen van Putten veel ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Na de allerlaatste corner, waarbij zelfs de boomlange doelman van SNS mee naar voren gaat vind de scheidsrechter van vandaag het genoeg geweest en zijn deze hele belangrijke drie zwaarbevochten punten een feit.

Door deze overwinning kunnen we er niet meer omheen en is het een feit dat DVV’09 volgende week tegen FIOS de kans krijgt om zich tot kampioen van de 4e klasse te kronen. De steun van alle mensen die er vandaag waren en er het hele seizoen al zijn is onmisbaar. We hopen dan ook dat iedereen die DVV’09 een warm hard toedraagt afreist naar Achthuizen om de mannen naar de overwinning te schreeuwen. De aftrap in Achthuizen is om 14.30! Tot volgende week!