1-5  Yannick Lugthart
1-6  Joost van den Boogert

Opstelling: Luc Melissant, Luc de Moed(Imre de Groot), Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Levi Bestman), Yannick Lugthart, Mitchell Tdlohreg, Bart-Jelle van Dam, Joost van der Veer(Lars van Brussel), Julian de Geus(Jurgen van Bergen)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De mannen van John Kleijn beseften maar al te goed dat het punt dat vorige week tegen OHVV werd gesnoept alleen maar zijn waarde zal hebben als er vandaag drie punten gepakt worden tegen Flakkee. Het flink verjongde Flakkee pakte vorige week een punt tegen SNS en zal hier een goed vervolg aan willen geven. Uiteindelijk bleek DVV’09 vandaag een maatje te groot en ging het met een ruime overwinning op zak terug naar Dirksland.

Het was een echte herfstachtige middag met een nat, maar toch redelijk bespeelbaar veld. Ondanks deze omstandigheden was er best wat publiek op de wedstrijd afgekomen, wat zich prima schuil kon houden op de mooie tribune. DVV begon wervelend aan deze wedstrijd. De verdediging van Flakkee kreeg geen grip op de sterk spelende van der Veer en werd de doelman al vroeg op de proef gesteld. De 0-1 komt volledig op het conto van van der Veer. Met een knappe actie passeert hij zijn directe tegenstander en geeft de bal keihard voor bij de eerste paal. De verdediger kan niet anders dan tegen de bal aanlopen en passeert zijn eigen doelman. Niet veel later is het van Dam die ook een fraai staaltje techniek laat zien. Hij passeert twee tegenstanders en wipt de bal slim langs de doelman waardoor het al snel 0-2 is. Binnen twintig minuten wordt het ook nog 0-3 als de attente Lugthart er als de kippen bij is om een afgeslagen schot van van der Veer binnen te werken. De wedstrijd is nu eigenlijk al beslist en dat is knap en geeft rust in de ploeg. Waakzaamheid voor gemakzucht is daarbij wel geboden en dit sloop gedurende de eerste helft wat in de ploeg. Wel maakt DVV voor rust ook nog zijn vierde treffer. Van Dam houdt knap het overzicht en legt de bal terug op de inlopende de Geus, die koelbloedig afwerkt. Ook Flakkee zou nog haar doelpuntje meepikken, maar dat heeft DVV puur aan zichzelf te wijten en wordt weifelend optreden door de spits afgestraft.

Na de rust mogen nog een aantal A-junioren haar opwachting maken. De Groot valt na rust gelijk in voor de Moed en zou een meer dan verdienstelijke tweede helft spelen. Een tweede helft waarin de score veel verder had kunnen oplopen, maar voor het doel de verkeerde keuzes worden gemaakt. Op aangeven van de van een blessure teruggekeerde van Bergen, maakt Lugthart met enig fortuin zijn tweede van de middag. De ingevallen Bestman raakt na terugleggen van, van Brussel nog de lat waarmee het feestje voor de A jeugd compleet was geweest. Het slotakkoord is voor J. vd Boogert die in de 90e minuut op randje zestien een vrije trap mag nemen. Met zijn ijzersterke linker plaats hij de bal onhoudbaar in de hoek en eindigt deze wedstrijd in een 1-6 overwinning.

DVV’09 beseft dat in deze wedstrijden dezelfde scherpte nodig is als tegen OHVV en liet dat met name in het eerste half uur zien, waarin de wedstrijd al beslist was. En ondanks de wat lastigere omstandigheden werd er goed gevoetbald door de Dirkslanders. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen NTVV en zal weer hetzelfde gevraagd worden. De aftrap in Dirksland is om 14.30!