2-0 Joeri Boshoven

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Glenn Melissant), Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam(Johan de Waal), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer(Ramon de Man), Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Voorafgaand aan de derby tussen DVV’09 en Melissant werd er een gezamenlijke teamfoto gemaakt inclusief de leden van team ‘vrienden voor het leven’. Met een benefietactie werd vandaag een mooi bedrag op gehaald voor ALPE D’HUZES waarmee een bijdrage geleverd wordt aan de strijd tegen kanker.

Het zou deze wedstrijd eenrichtingsverkeer zijn naar het doel van Melissant. De energieke ploeg van John Kleijn krijgt in het de eerste helft een legio aan corners en vrije trappen te nemen en zagen hier meerdere malen doelman Hobbel en de paal en lat in de weg staan. Toch scoort DVV deze eerste helft tweemaal uit een hoekschop. Bij de 1-0 wordt een corner van de Geus door de keeper die het flink lastig gemaakt wordt in eigen doel gewerkt. En de 2-0 vlak voor rust is een hoekschop van Boshoven die op prachtige wijze in één keer in de verre hoek beland.

Na een leuke eerste helft waarin veel kansen gecreëerd werden en er eigenlijk al een veel grotere tussenstand op het scorebord had moeten staan, is de amusementswaarde in de tweede helft een stuk minder groot. Melissant wil de schade zoveel mogelijk beperken en slaagt hier de tweede helft vrij aardig in. Moet gezegd worden dat doelman Hobbel met een aantal fraaie reddingen een grotere achterstand voorkomt. De thuisploeg geeft verdedigend geen kans weg deze middag, maar kan de score helaas ook niet verder uitbreiden. In de slotseconde gaat een fraaie poging van, van Bergen nog via onderkant lat uit het doel en dat was gelijk ook één van de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd.

Een keurige overwinning voor DVV’09 wat nu zijn aandacht weer gaat richten op het uitduel met Rockanje van volgende week. De aftrap op Sportpark Drenkeling is om 14.30. We hopen op veel Dirkslands publiek. Tot volgende week!