D.V.V.’09 1 – v.v. Herkingen’55 1   3-1 (1-1)

2-1       Joost van der Veer
3-1       Bart Jelle van Dam

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Ramon de Man), Yannick Lugthart(Glenn Melissant), Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft stond voor DVV’09 de derby met buurman Herkingen’55 op het programma. In de uitwedstrijd wisten de Dirkslanders een zee aan kansen te creëren, maar werd er uiteindelijk met de hakken over de sloot met 1-2 gewonnen. Nadat trainer John Kleijn zijn mannen in de bespreking op scherp gezet had, kon het schouwspel gaan beginnen.

Met het wederom prachtige voorjaarsweer en massaal opgekomen publiek, waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd. Waar DVV de afgelopen weken de doelpunten aaneen reeg, zou het vandaag volledig anders verlopen. Herkingen begint brutaal en al in de 2e minuut kijkt de thuisploeg tegen een achterstand aan. Een afgeslagen corner wordt door een jonge aanvaller in één keer op de slof genomen en verdwijnt onhoudbaar achter Hanenberg. Een prachtige goal van deze jonge Herkanees. Dit betekende dat DVV in de achtervolging moest op jacht naar de gelijkmaker. Dit bleek een zware dobber, want het stugge Herkingen streed voor iedere meter. Toch had de ploeg van John Kleijn het met name aan zichzelf te wijten dat de eerste helft ondermaats was. Het was zeer onrustig in balbezit, simpele ballen gingen fout en teveel jongens waren afwezig. Behalve een aantal corners en vrije trappen worden geen echt grote kansen gecreëerd. Toch komt DVV vlak voor rust op gelijke hoogte. Een voorzet van de Geus, wordt door een verdediger van de thuisploeg met de hand beroerd en de bal gaat op de stip. Van Dam is zeer koel, stuurt de doelman de verkeerde hoek in en zet de 1-1 op het scorebord. Gelijk hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust was het besef er dat de eerste helft zeer moeizaam was en dat er in de tweede helft karakter moet worden getoond. En dat is dan ook wat DVV in met name de eerste twintig minuten na rust duidelijk laat zien. De duels worden weer gewonnen, de bal gaat rond en de druk op het doel van Herkingen wordt opgevoerd. Dit resulteerde in een snelle goal na rust. Een voorzet van vd Boogert komt via een verdediger terecht bij vd Veer die op gelukkige wijze de 2-1 binnenkopt. DVV wil dan doordrukken en met name van Bergen komt in de tweede helft meer op stoom. Na weer een actie over rechts wordt hij onreglementair ten val gebracht en gaat de bal voor de tweede keer deze middag op de stip. Ditmaal komt de keeper als winnaar uit de strijd en blijft de stand ongewijzigd. Niet veel later komt dan toch de 3-1 op het scorebord. Een vrije trap van de Geus wordt door van Dam bij de tweede paal tegendraads ingekopt en staat de marge op twee. Herkingen slaagde er de tweede helft een stuk minder in om het DVV lastig te maken en doelman Hanenberg hoefde maar sporadisch in actie te komen. Aan de score zou deze middag niks meer veranderen en de belangrijke overwinning is een feit.

DVV’09 heeft in de tweede helft karakter getoond en de zeer belangrijke drie punten in eigen huis gehouden. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij NTVV. De aftrap is om 14.30. We hopen weer op veel Dirkslands publiek.