Zaterdag 15 februari 2020

DVV’09 1 – v.v. OFB 1  0-0 (0-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Delano van der Velde(Marvin van ’t Hof), Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Glenn Melissant, Jurgen van Bergen, Wesley Meuldijk(Marko Karsbergen), Rolf van Putten

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

De stilte die na de wedstrijd in de kleedkamer van DVV’09 heerste, vatte alles wat er zich deze middag had afgespeeld samen. Iedereen was leeg, teleurgesteld, verslagen en met name ongeloof overheerste. De hele wedstrijd druk op OFB uitgeoefend, 15 a 20 opgelegde kansen, maar paal, lat en een uitblinkende doelman stonden treffers voor de ploeg van John Kleijn in de weg. De twee verloren punten vandaag, zijn dan ook dood en dood zonde. De samenvatting is dan ook niks meer, dan een opsomming van kansen.

De toss bepaalde dat DVV met de wind in de rug moest starten. De thuisploeg startte vanaf de aftrap gelijk dreigend. Van Putten profiteert van een uitglijdende back en zet de verdediging van OFB gelijk aan het werk. Hierna volgen een serie aan standaardsituaties. Eerst is het een vrije trap die het hoofd van R. vd Boogert bereikt, die hem tegendraads in kopt, maar via de lat over ziet gaan. In de daarop volgende corners is hij er nog twee keer dichtbij, met een kopbal die over gaat en een teenlengte tekort komt bij een bal die voorlangs zeilt. Hierna is het Meuldijk die een aantal kansen krijgt. Eerst is het een mooie pass van J. vd Boogert die hem alleen voor de keeper zet, maar hij net de controle mist. En als hij vijf minuten later weer alleen voor de keeper verschijnt, vliegt de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal. Tussendoor is het OFB wat het nog een aantal keer probeert in de omschakeling, maar echt dreigend werd het nooit. In de 37e minuut is het Melissant die na een goede voorzet van, van Bergen net naast kopt. En wordt hij even later in een scrimmage in het zestienmetergebied vastgehouden, waardoor hij net niet het laatste beslissende zetje kan geven. Vlak voor rust is Meuldijk met een vlammend schot nog dicht bij de openingstreffer, maar is het wederom de doelman die knap redding brengt.

Ondanks dat DVV in de tweede helft tegen de wind in moet spelen, veranderd er vrij weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg gaat wederom furieus van start en krijgt weer een legio mogelijkheden. Van Putten mag drie keer alleen op de doelman af, maar ziet hem iedere keer op miraculeuze wijze redding brengen. Een kopbal van Melissant stuitert via de binnenkant van de paal terug het veld in en ook Meuldijk heeft geen geluk bij de afronding. Doordat DVV steeds meer risico’s gaat nemen worden de ruimtes voor OFB ook groter. En met de wind in de rug legt de keeper de ballen gemakkelijk achter de verdediging. Door adequaat ingrijpen blijven grote kansen uit, maar is het zeker dreigend. In de 86e minuut is R. vd Boogert na een mooi balletje van de Waal nog dichtbij een treffer, maar vind hij wederom de doelman op zijn weg. De laatste paar minuten probeert DVV op goed geluk nog wat te forceren, maar blijft een doelpunt helaas uit.

DVV’09 zal na dit teleurstellende gelijkspel de rug moeten rechten en de komende weken gebruiken om zich klaar te stomen voor de laatste cruciale fase van de competitie. Op 7 maart zal de competitie hervat worden met een uitwedstrijd bij Stellendam. De aftrap is om 14.30. Tot dan!