DVV’09 1 – v.v. Stellendam 1  1-1 (0-0)

Doelpunten:

1-0       Max van Gils

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan(Matthijs Krijger), Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Marko Karsbergen, Wesley Meuldijk, Jurgen van Bergen(Remon Vogelaar), Max van Gils

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Er stond deze zaterdag wederom een thuiswedstrijd op het programma voor DVV’09. Stellendam boekte onder nieuwe trainer Elwin Buskop vorige week een ruime 6-3 zege op Melissant en kwam dus vol vertrouwen richting Dirksland. De ploeg van John Kleijn speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen SNS en wilde vandaag de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. Helaas weer een verder oplopende ziekenboeg deze week, maar ondanks dat was er volop vertrouwen in een goede afloop vanmiddag.

De eerste helft was van beide kanten zeer rommelig. Er zat weinig lijn in het spel en over en weer waren er wat mogelijkheden. Het eerste gevaar kwam van Meuldijk. Met een laag schot van afstand verraste hij de doelman, die de bal onder zijn lichaam door liet glippen, maar tot zijn grote opluchting naast zag gaan. Stellendam wat ook met vele jonge spelers aantrad wist zo nu en dan op de vleugel door te breken. Dit leverde een aantal hoekschoppen op, die zonder echt groot gevaar opgeruimd konden worden. Zo hobbelde deze eerste helft wat op en neer. Via een afstandsschot van, van Gils en een kopbal van R. vd Boogert is DVV nog een paar dichtbij de openingstreffer, maar was uiteindelijk 0-0 een logische ruststand.

In de eerste twintig minuten na rust is het de thuisploeg die wat meer het initiatief pakt. De druk op Stellendam wordt opgevoerd en er ontstaan wat kansjes. In de 63e minuut levert dit de verdiende openingstreffer op. Een corner van de Waal komt bij de tweede paal terecht. Hier controleert Meuldijk de bal, brengt hem strak voor het doel en van Gils is er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te schieten. De verwachting is dat DVV deze voorsprong uit gaat bouwen gezien het spelbeeld de tweede helft, maar een vrije trap voor Stellendam in de 70e minuut doet de wedstrijd weer volledig kantelen. De 1-1 komt voort uit deze vrije trap en niet adequaat verdedigen zorgt ervoor dat een kleine aanvaller de gelijkmaker tegen de touwen kopt. In de tien minuten hierna wordt het onzeker achterin en is de organisatie bij DVV even helemaal weg en mag het doelman Hanenberg danken dat het niet tegen een 1-3 achterstand aankijkt. In de slotfase herpakt DVV zich weer wat en krijgt het uit een vrije trap via R. vd Boogert van dichtbij een kans op de 2-1 maar brengt de doelman met enig geluk redding. Dat DVV in de 89e minuut niet alsnog de overwinning pakt is redelijk bizar te noemen. Een kans voor een leeg doel vanaf een meter drie met geen tegenstander in de buurt wordt ruim overgeschoten en blijft het dus bij 1-1.

Wederom geen overwinning voor de ploeg van John Kleijn. Volgende wacht de uitwedstrijd bij OFB en zal echt voor iedere meter gestreden moet worden om de eerste drie punten van het seizoen mee naar Dirksland te nemen. De aftrap is om 14.30.