v.v. Rockanje 1 – DVV’09 1  2-2 (0-1)

0-1          Wesley Meuldijk

2-2          Joris Brooshooft

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal(Nick Jongejan), Marko Karsbergen(Remon Vogelaar), Wesley Meuldijk, Jurgen van Bergen, Max van Gils(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Als u de verslagen van dit seizoen een beetje gelezen heeft, dan is u misschien opgevallen dat DVV’09 dit jaar veel punten heeft laten liggen door eigen toedoen. Vaak heeft men het betere van het spel en is er veel strijd en vechtlust, maar wordt er teveel gefaald in de afronding en vallen de tegendoelpunten veel te gemakkelijk. Helaas kan ik er vandaag niet veel anders van maken en heeft DVV’09 wederom verzuimd om goede zaken te doen en heeft het dit volledig aan zichzelf te danken.

DVV begint wat slap op het kunstgras in Rockanje, maar is vervolgens de eerste veertig minuten de baas op het veld. Tot grote kansen leidt dit in de eerste twintig minuten niet. Een vrije trap van Meuldijk drukt het overwicht uiteindelijk ook uit in de score. Vanaf een meter of 23 mag hij aanleggen, waarna hij zijn trap via de muur van richting ziet worden veranderd, waardoor de keeper volledig kansloos is(0-1). Typerend voor dit DVV is, dat het de eerste helft verreweg de betere ploeg is, maar door communicatiefouten ook zomaar een tegentreffer kan incasseren. Het vizier van Rockanje staat gelukkig niet op scherp en blijft de voorsprong intact. In de 44e minuut krijgt DVV de ideale mogelijkheid om met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan. Van Gils wordt na een goede actie in het zestienmetergebied tegen de grond gewerkt en de bal gaat terecht op de stip. U raadt het al, de bal gaat via de paal naast en de stand blijft 0-1.

Ook de eerste 25 minuten na rust is er geen vuiltje aan de lucht voor DVV. Rockanje komt amper van eigen helft en beperkt zich tot tegenhouden. De Dirkslanders krijgen drie 100% kansen, maar de paal en het falen in de afronding zorgt ervoor dat Rockanje hoop blijft houden. Een oude voetbalwet komt dan om de hoek kijken, als je ze zelf niet maakt dan….. En ja, Rockanje straft bij een spaarzame uitval zeer zwak verdedigen af en tot ongeloof van de supporters staat de 1-1 op het scorebord. Het spelbeeld veranderd hierdoor, want DVV gaat ook gehaast op zoek naar de voorsprong en de ruimtes op het veld worden groter. En als Rockanje dan in de 85e minuut een penalty krijgt, na een verschrikkelijke lompe en onnodige actie, lijkt een 2-1 nederlaag het bizarre gevolg te worden. Gelukkig heeft DVV dan altijd Brooshooft nog, die in de 89e minuut terwijl niemand meer iets verwachte, met een wereldgoal de 2-2 op het scorebord zet. Hij neemt de bal van buiten het strafschopgebied in één keer op de pantoffel en ploft vervolgens in de kruising. DVV probeert in de absolute slotfase nog de 2-3 te forceren, maar komt helaas niet verder dan een gelijkspel.

Een 2-2 die eigenlijk niemand meer verwacht had en uiteindelijk toch teleurgesteld zijn met een punt. Het zegt alles over deze middag. Volgende week wacht de kraker tegen Flakkee en is er maar één ding wat telt en dat is een overwinning. De aftrap in Dirksland is om 14.30. We hopen op veel steun van het publiek.