0-3                Wesley Meuldijk

0-4                Marvin van ’t Hof

0-5                Wesley Meuldijk

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal(Nick Jongejan), Glenn Melissant(Joey van de Klooster), Marko Karsbergen(Marvin van ’t Hof), Wesley Meuldijk, Rolf van Putten

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

De eerste uitwedstrijd van 2020 was voor de mannen van John Kleijn een confrontatie met laagvlieger Zwartewaal. Deze wedstrijd stond door een droevige gebeurtenis in een compleet ander daglicht. Vrijdagochtend ontvingen we het trieste bericht dat Jolande Maliepaard, moeder van Jasper en vrouw van Hans is overleden. Dit had een flinke impact in de groep. Uit respect is de wedstrijd van het 2e afgelast, speelde het 1e met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden.

Na een indrukwekkende minuut stilte, gaf scheidsrechter Brouwer het startsein voor deze wedstrijd. DVV begon vol overgave en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Dit leverde al vroeg een corner op. Deze corner werd genomen door Boshoven en kwam terecht bij R. vd Boogert die hem tegen de touwen schoot. Zo’n vroege voorsprong geeft altijd rust en daardoor voetbalde DVV zeer aardig deze eerste helft. De bal ging rond en Zwartewaal liep er in veel gevallen achteraan. De openingen werden met name gevonden bij van Putten. Hij kwam er een aantal keer gevaarlijk doorheen, maar wist de inlopende mensen net niet te bereiken. Eenmaal mocht hij zelf alleen op het doel af, maar bracht de keeper knap redding. Aan de andere kant had Hanenberg vrijwel een hele wedstrijd niets te doen, maar moest hij één keer attent zijn bij een uitbraak. Gelukkig liep deze met een sisser af. Vlak voor rust bestraft de scheidsrechter een vloek van de doelman van Zwartewaal met een gele kaart en een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. J. vd Boogert schaart zich hierachter, maar zag de bal via een aantal handen en voeten over het doel gaan.

Na rust werd duidelijk dat Zwartewaal al aardig kapot was gespeeld in de eerste helft. En ook nu weer was het DVV wat al vroeg het net wist te vinden. Met een mooie steekpass zet de Waal, van Putten alleen voor de keeper. Op knappe wijze omspeelt hij de doelman en is de 0-2 een feit. De ruimtes werden hierna groter en groter en DVV ging steeds makkelijker voetballen. Mooi om te zien was, dat de trainingsvorm van afgelopen week een aantal keer terug kwam in deze wedstrijd. En waren de laatste drie goals bijna identiek aan elkaar. Driemaal was het van Putten die knap doorkwam op de rechterflank. Twee keer bereikte hij Meuldijk die koel afrondde. En ook de ingevallen van ’t Hof pikte zijn doelpunt mee, door zeer geplaatst binnen te schieten.

Zo was het uiteindelijk een gemakkelijk middag voor DVV’09. Maar er werd leuk gevoetbald, hard gewerkt en koelbloedig afgerond. Deze aspecten zullen we volgende week weer hard nodig hebben als WFB op bezoek komt. De aftrap in Dirksland is om 14.30. Tot volgende week.