v.v. WFB 1 – DVV’09 1   4-2 (1-1)

1-1       Rolf van Putten

4-2       Rolf van Putten

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde(Levi Bestman), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Joris Brooshooft), Marko Karsbergen, Remon Vogelaar(Lars Hollaar), Wesley Meuldijk, Jurgen van Bergen, Rolf van Putten

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een lange voorbereiding stond DVV’09 gelijk een pittige competitiestart te wachten. Al jaren leveren de confrontaties met WFB een spannend gevecht op en kwam er bij de meeste keren geen winnaar uit de strijd. In de aanloop naar deze wedstrijd kende trainer John Kleijn de nodige personele problemen en moest er wat gepuzzeld worden. Toch was het vertrouwen voorafgaand aan deze wedstrijd groot en zou DVV’09 graag weer eens de drie punten mee naar Dirksland nemen.

In de openingsfase van de wedstrijd was het nog wat onwennig aan de kant van DVV. Dit was zeker niet verrassend te noemen gezien de mutaties die gedaan moest worden t.a.v. de meeste wedstrijden in de voorbereiding. Dat WFB na een kwartier de score opent, paste dan ook geheel in het beeld van de wedstrijd. Een aanvaller van de thuisploeg komt in botsing met doelman Hanenberg en scheidsrechter Stewart wijst naar de stip. De strafschop wordt koelbloedig binnen geschoten en de 1-0 is een feit. Na deze openingstreffer komt DVV wat beter in de wedstrijd. Het spel speelt zich het meeste af op de helft van WFB en er ontstaan wat mogelijkheden voor de Dirkslanders. Uiteindelijk krijgt DVV vlak voor rust loon naar werken. Van Bergen komt goed door op de rechterflank en bedient Meuldijk. Uit de draai verrast hij de doelman, die de bal recht voor de voeten van, van Putten stompt. Van Putten kent geen genade en ramt de bal in het dak van het doel. Met deze 1-1 stand gaan de blauw-witten met een goed gevoel de rust in en liggen er zeker mogelijkheden vanmiddag.

De tweede helft kende helaas niet het verloop wat een ieder met een Dirkslands hart graag gezien had. Een heel twijfelachtig begin, waar WFB haast al gelijk na rust van kon profiteren zou uiteindelijk de voorbode zijn voor verder onheil. Tussen de 55e en 65e minuut vallen er na schuchter verdedigen twee Ouddorpse treffers en kijkt DVV tegen een 3-1 achterstand aan. In de slotfase weet WFB via wederom een strafschop de voorsprong nog verder te vergroten en is het van Putten die vlak voor tijd met een fraaie treffer de eer redt en de 4-2 eindstand op het scorebord zet.

Een zeer slechte tweede helft, levert DVV’09 een teleurstellende competitiestart op. De mannen van John Kleijn zullen zich snel moeten herpakken, want as zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen SNS. De aftrap in Dirksland is om 14.30.