1-1       Ries van den Boogert               8-1       Joost van den Boogert

2-1       Wesley Meuldijk                        9-1       Glenn Melissant

3-1       Wesley Meuldijk                       10-1      Jurgen van Bergen

4-1       Johan de Waal                         11-1      Glenn Melissant

5-1       Matthijs Krijger                         12-1      Joost van den Boogert

6-1       Wesley Meuldijk                       13-1      Glenn Melissant

7-1       Matthijs Krijger

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger(Nick Jongejan), Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mitchel Tdlohreg, Johan de Waal, Jurgen van Bergen, Rolf van Putten, Wesley Meuldijk(Glenn Melissant)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 is alweer een maand bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een aantal prima oefenwedstrijden tegen o.a. 2e klassers Hellevoetsluis en DBGC stond er vandaag weer een officiële wedstrijd op het programma. Met Piershil als tegenstander gaan al snel de gedachten terug naar vorig seizoen. De ploeg van John van den Toorn eindigde troosteloos onderaan in de derde klasse en kreeg een paar honderd doelpunten tegen. Dit jaar start Piershil met frisse moed in de vierde klasse en zijn er ook een aantal nieuwe jongens bijgekomen. Trainer John Kleijn hamerde dan ook met name op scherpte vandaag. Niet te snel tevreden zijn en een overtuigend resultaat neerzetten.

Ondanks deze woorden laat DVV zich in de openingsfase toch verassen door Piershil. Een rappe aanvaller ontsnapt aan de aandacht van de verdediging en verschalkt doelman Hanenberg met een boogbal. Het antwoord van de thuisploeg laat gelukkig niet lang op zich wachten. Een afgeslagen corner wordt door de Waal opnieuw ingebracht, hij vindt het hoofd van R. vd Boogert die de 1-1 langs de keeper kopt. Hierna zal de score snel oplopen. Binnen een paar minuten weet Meuldijk als een echte spits tweemaal het net te vinden. En is de Waal er als de kippen bij om gepruts achterin bij Piershil af te straffen. De 5-1 van Krijger ontstaat uit een mooi zorgvuldig opgebouwde aanval, waarbij van Bergen met goed voorbereidend werk een groot aandeel in deze treffer heeft. Het slotakkoord voor rust is voor Meuldijk die alle tijd en ruimte krijgt en zo de 6-1 ruststand op het scorebord zet. De score had al wat hoger mogen zijn, maar ook de keeper van Piershil onderscheidde zich een aantal keer in de eerste helft, door o.a. een penalty te stoppen.

In de rust geeft John Kleijn aan dat de score minimaal verdubbeld moet worden en de wedstrijd niet dood te laten bloeden, iets wat je vaak ziet gebeuren bij zo’n tussenstand. Dat de mannen deze opdracht goed in de oren hadden geknoopt blijkt wel uit het score verloop in de tweede helft. Er zaten ook zeker een aantal fraaie treffers bij.  Voordat de score op zou lopen is het eerst nog Piershil wat met 10 man verder moet. Een aanvaller trapt na en ontvangt een terechte rode kaart. Dit maakt het voor DVV nog wat gemakkelijker. De 7-1 komt op naam van Krijger die een goede aanval zeer beheerst afrond. Vervolgens is het J. vd Boogert die een corner binnenkopt. En Melissant en van Bergen die een aantal goede aanvallen simpel afronden. Melissant en J. vd Boogert onderscheiden zich beiden nog door fraai van buiten het zestienmetergebied raak te schieten. En uiteindelijk komt de 13-1 ook op naam van Melissant die alle tijd en ruimte krijgt om een hoek uit te kiezen.

Natuurlijk was deze wedstrijd totaal geen graadmeter, maar DVV’09 slaagt er wel in om maar liefst 13 keer te score en een overtuigend resultaat neer te zetten. Aanstaande dinsdag wacht de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding uit bij Den Bommel. Waarna zaterdag de tweede bekerwedstrijd van het seizoen op het programma staat. Er wordt gespeeld in Maassluis waar MSV’71 de tegenstander zal zijn.