Zaterdag 7 september 2019

MSV’71 1 – DVV’09 1   2-1 (2-0)

1-2       Joeri Boshoven

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan(Glenn Melissant), Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mitchel Tdlohreg(Matthijs Krijger), Johan de Waal, Jurgen van Bergen(Remon Vogelaar), Rolf van Putten, Wesley Meuldijk

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen moest DVV’09 afreizen naar Maassluis. MSV’71 degradeerde vorig jaar uit de derde klasse en wil met een fiks aantal versterkingen zo snel mogelijk weer terugkeren. Vorig week werd het 2-2 tussen Vierpolders en MSV’71. Een overwinning zou DVV’09 heel dicht bij de tweede bekerronde brengen. Trainer John Kleijn benadrukte voor de wedstrijd dan ook het belang van een driepunter vandaag.

Na een wat aftastende beginfase waar DVV niet fel genoeg begon, was er in de eerste 25 minuten eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Al na 7 minuten was het van Putten die op snelheid zijn directe tegenstander de hielen liet zien. Hij hield keurig het overzicht en legde de bal terug op Meuldijk. Die kon de bal net niet helemaal onder controle krijgen waardoor de hoek lastiger werd en de doelman redding bracht. In de 15e minuut een identieke kans, nu vanaf de linkerkant via van Bergen. Hij biedt de Waal een open kans, maar deze vliegt over het doel. Zo volgen er nog 2 a 3 kansen maar verzuimt DVV afstand te nemen van de thuisploeg en zich een gemakkelijke middag te bezorgen. Aan de andere kant weet MSV wel raadt met de geboden ruimte. Tussen de 27e en de 33e minuut geeft DVV te makkelijk twee doelpunten weg en kijkt het tegen een 2-0 achterstand aan. In de 37e minuut valt Tdlohreg met een ogenschijnlijk fikse knieblessure en komt Krijger hem vervangen. In de laatste fase voor rust besluit DVV om MSV al vroeg vast te zetten en dit blijkt ook het recept voor de tweede helft.

Door het hoog vastzetten van DVV komt de thuisploeg niet meer aan voetballen toe en ontstaan er legio mogelijkheden voor de Dirkslanders. Meuldijk ziet een vrije trap bovenkant lat eruit vliegen. Van Putten verstapt zich voor open doel. Melissant mikt te hoog van dichtbij en ook aan van Bergen zijn diverse kansen niet besteed. Omdat DVV wat hoger speelt wordt blijft het oppassen voor een spaarzame uitval van MSV. Uiteindelijk mag Boshoven in de 88e minuut aanleggen vanaf de penalty stip na een handsbal in het strafschopgebied. Deze wordt keurig benut, maar komt het allemaal net te laat om deze wedstrijd nog te doen keren.

Achteraf mag geconcludeerd worden dat DVV’09 deze nederlaag volledig aan zichzelf te wijten heeft. Meedogenloosheid in zowel aanvallend als verdedigend opzicht ontbreekt en dat kost je de kop. De mannen van John Kleijn hebben nog twee weken tot de pittige competitiestart. Dan zullen achtereenvolgens, WFB,SNS en Stellendam de tegenstanders zijn. Dan zal alles moeten kloppen en dat besef is er bij de jongens zeker. Volgende week komt voor de laatste bekerwedstrijd Vierpolders op bezoek. De aftrap in Dirksland is om 14.30!