Zaterdag 8 juni 2019

DVV’09 1 – ZBVH 1   1-2 (0-1)

1-1       Joost van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan(Marvin van ’t Hof), Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Max van Gils), Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Ramon de Man(Rolf van Putten), Johan de Waal(Mathijs van Heemst)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de knappe overwinning op 3e klasser Pernis stond voor DVV’09 vandaag de halve finale tegen ZBVH op het programma. De mannen uit Zuid-Beijerland waren verrassend met 1-2 te sterk voor WFB en waren zo ook doorgedrongen tot de halve finales. ZBVH is geen onbekende voor DVV’09. Beide ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren meerdere malen in competitieverband tegen gekomen. Vandaag kwam er helaas ook nog een ander aspect bij kijken en dat was de wind. Met windkracht 7 voetballen valt niet mee en aan het einde van de wedstrijd zou blijken welke van beide ploegen hier het beste mee om kan springen.

In het eerste half uur had DVV zichtbaar moeite met de omstandigheden. ZBVH had de wind in de rug en zoals verwacht probeerde ze constant met lange ballen de voorwaartsen te bereiken. Veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar wel een aantal hoekschoppen. Uit één van deze hoekschoppen ontstaat ook de 0-1. Een afvallende bal komt op de rand van de zestien voor de voeten van een aanvaller, deze haalt uit en ziet zijn poging op ongelukkige wijze met de hand beroerd worden. In de meeste gevallen eindigt zo’n situatie niet op de stip, maar scheidsrechter Vermaat was onverbiddelijk. De strafschop werd in eerste instantie gestopt door doelman Hanenberg, maar in de rebound was het een koud kunstje om de bal binnen te schieten. Hierna komt DVV beter in haar spel en ontstaan er meer kansen. Een mooie combinatie tussen de Waal en Melissant zorgt ervoor dat laatst genoemde schuin voor de keeper opduikt, maar zijn poging geblokt ziet worden door de doelman. Ook een knappe poging van Toes zeilt maar rakelings naast. In de 35e minuut krijgt de thuisploeg een ideale kans om op gelijke hoogte te komen, wanneer scheidsrechter Vermaat wederom voor een handsbal naar de stip wijst, maar nu in het voordeel van DVV. De penalty wordt helaas gestopt door de doelman en ook in de rebound valt de bal net niet goed. In de laatste minuut zeilt een kopbal van de Man nog rakelings naast en gaat DVV met een achterstand de rust in.

Na de rust maar één opdracht voor DVV en dat is jagen op de gelijkmaker. De Dirkslanders zijn vele malen beter dan ZBVH, maar het is heel moeilijk om eronder deze omstandigheden fatsoenlijk doorheen te komen. ZBVH doet niets anders dan ballen over de zijllijn heen pompen en met deze tactiek lijken ze het einde van de wedstrijd nog te gaan halen ook. Het zit de thuisploeg ook niet mee, wanneer een schot van J. vd Boogert via de bovenkant van de lat overgaat en een schot van, van Bergen voorlangs zeilt. In de 83e minuut valt dan toch de verdiende gelijkmaker. J. vd Boogert ontfermt zich over een vrije trap op ruim 20 meter van het doel.  Met zijn sterke linker plaatst hij de bal in de verre hoek buiten bereik van de kansloze doelman. DVV wil hierna doordrukken om de wedstrijd in de reguliere speeltijd nog te kunnen beslissen. Helaas slaagt men er niet in om nog een doelpunt te forceren en wordt er verlengd met 2 x 15 minuten.

Ook in de verlenging is het DVV wat de bovenliggende partij is en de meeste kansen creëert, maar het mag helaas niet zo zijn vandaag. Wederom komt ZBVH op zeer fortuinlijke wijze op voorsprong. Een aanvaller van ZBVH speelt zich knap vrij in de zestien en lijkt op vijf meter van het doel vrij uit te kunnen halen, R. vd Boogert gooit zijn ziel en zaligheid voor de bal en lijkt de poging te blokken. De bal lijkt over te gaan en de aanvaller staat al met de handen in het haar. Helaas wordt de bal door de wind gedrukt en verdwijnt hij over de verbouwereerde doelman Hanenberg heen net onder de lat in het netje. De Dirkslanders halen nog alles uit de kast en zijn er nog een paar keer heel dichtbij, maar het lot blijft DVV’09 tarten en na ruim 120 minuten spelen staat het voor het 3e seizoen op rij met lege handen.

Zo komt er een zuur en misschien wel onverdiend einde aan dit seizoen. De conclusie was dat Vlotbrug in deze competitie veel te sterk was en nacompetitie het hoogst haalbare bleek. Hier komt zeker onder deze omstandigheden ook een geluksfactor bij kijken en deze was duidelijk niet aanwezig bij DVV’09. Het zal even tijd kosten om dit te verwerken en dan zal er vanaf begin augustus weer toegewerkt gaan worden naar het nieuwe seizoen. We willen een ieder bedanken voor het support en hopen jullie volgend jaar weer langs de lijn te zien. Tot volgend jaar!!