3e klasse/4e klasse 4) Wedstrijd A 3D/4G+H

1-2       Jurgen van Bergen

1-3       Rolf van Putten

1-4       Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Nick Jongejan), Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Ramon de Man(Rolf van Putten), Johan de Waal(Dirc van den Boogert)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Vandaag stond voor DVV’09 de eerste ronde van de nacompetitie op het programma. Door de 3e plaats in de competitie moest er gestart worden met een uitwedstrijd en is Pernis de tegenstander. Pernis eindigde op een 13e plaats in de 3e klasse en voor hen is lijfsbehoud het doel. Er zal vandaag gespeeld worden op het kunstgrasveld, omdat door nog steeds onduidelijke redenen het hoofdveld wat gewoon natuurgras is, niet beschikbaar is. DVV’09 heeft echter prima wedstrijden gespeeld op kunstgras en dit zullen ze bij Pernis niet geweten hebben. Lukt het de ploeg van John Kleijn om vandaag de eerste stap te zetten richting promotie?

Onder tropische omstandigheden wordt er om 14.30 afgetrapt voor het begin van deze wedstrijd. In het eerste kwartier is de spanning bij de Dirkslanders nog duidelijk zichtbaar. Het is onrustig aan de bal en Pernis kan hier een paar keer bijna van profiteren. Hierna komt DVV wat meer in haar spel en ontstaan ook de eerste kansjes. In de 25e minuut breekt van Bergen goed door op rechts en ziet de Man vrij staan. Hij raakt de bal niet vol en kan daardoor eenvoudig opgeraapt worden door de doelman. Ondanks dat DVV het betere van het spel krijgt is het ontzettend opletten met de snelle counters van Pernis. Bij vlagen speelt het zelfs met vier aanvallers en is het moeilijk hier vat op te krijgen. Doelman Hanenberg redt knap halverwege de eerste helft als een aanvaller na een mooie steekbal allen voor het doel opduikt. Toch is het DVV wat vlak voor rust op een 0-1 voorsprong komt. De Waal ontvangt de bal op rechts en ziet Toes voor het doel opduiken. Die weet zich wel raad met dit buitenkansje en zet zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Deze stand zou tevens ook de ruststand betekenen.

DVV begint scherp aan de tweede helft en krijgt in de persoon van Toes verschillende mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Pernis komt deze fase ongeschonden door en komt hierna uit het niets op gelijke hoogte. De linksbuiten wurmt zich langs twee Dirkslandse verdedigers en schuift de 1-1 binnen. Je zou denken dat DVV hier even door uit het veld geslagen is, maar het tegendeel is waar. Er volgt een razendsnel antwoordt via van Bergen. Hij komt vanaf links naar binnen en met een heel fraai schot over de keeper heen, schiet hij DVV al binnen een paar minuten weer op voorsprong. Het gaat dan ineens heel snel, want niet veel later is de razendsnelle van Putten zijn tegenstanders te snel af en ramt in de korte hoek de 1-3 tegen de touwen. En als van Bergen dan binnen tien minuten ook nog zijn tweede van de middag binnenschiet, lijkt met een 1-4 voorsprong de wedstrijd beslist. Pogingen van de Waal en van Bergen hadden de voorsprong zelfs nog verder kunnen doen oplopen. In het laatste kwartier wordt het toch nog onnodig spannend. De hitte gaat duidelijk zijn tol eisen bij de spelers en DVV heeft moeite om druk op de tegenstander te houden en gaat meer achteruit lopen. Pernis weet hier twee keer van de profiteren en komt met nog vijf minuten op de klok op 3-4. De strijders uit Dirksland blijven alles geven en weten uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.

En in deze wedstrijden is uiteindelijk een overwinning het enige dat telt. Een prachtige prestatie want we moeten niet vergeten dat er wel een 3e klasser wordt uitgeschakeld.  DVV’09 gaat door naar de halve finale en treft daarin ZBVH uit Zuid-Beijerland. Zij wisten WFB in Ouddorp met 1-2 uit te schakelen. Komt allen volgende week en steun de mannen van DVV’09 1 om de volgende horde in de nacompetitie te nemen. De aftrap in Dirksland is om 14.30!!