0-3          Ries van den Boogert

0-4          Johan de Waal

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert(Mathijs van Heemst), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Jurre Toes(Bart-Jelle van Dam), Matthijs Krijger, Ramon de Man, Johan de Waal, Jurgen van Bergen(Rolf van Putten)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Het inhaalweekend van vorige week werd door John Kleijn benut om zijn mannen eens een zaterdag vrij af te geven. De week ervoor werd een mooie 4-0 overwinning op FIOS behaald en dit gevoel wordt zeker meegenomen naar de wedstrijd van vandaag. Het zit voetballend vrij aardig in elkaar, maar wat John Kleijn vandaag graag terug wilde zien is de echte scherpte voor het doel. Daar laat DVV’09 namelijk teveel liggen de laatste weken. Met Rockanje als wat lager geplaatste tegenstander zou dat een mooie gelegenheid moeten zijn. Echter met een uitwedstrijd op kunstgras weet je het maar nooit.

In de eerste helft is het krachtsverschil tussen beide ploegen niet zo heel groot. DVV heeft wel licht het overwicht, maar Rockanje slaagt erin om aardig mee te hobbelen. De eerste kans voor de Dirkslanders komt voort uit een corner, waarna een kopstoot van R. vd Boogert maar net langs de paal vliegt. De thuisploeg zoekt het vooral in de omschakeling en slaagt er toch een aantal keer in om gevaarlijk te worden voor het doel van Hanenberg. DVV heeft het aan zijn doelman te danken dat het geen tegendoelpunt hoeft te incasseren in de eerste helft. Toch is de kansenverhouding zeker in het voordeel van DVV. De Man kan twee keer vrij inschieten, maar vindt de doelman op zijn weg en ook schoten van Toes en van Bergen vliegen rakelings over. Met de spreekwoordelijke brillenstand gaan beide ploegen dan ook de rust in.

Wat er in de thee heeft gezeten is een groot raadsel, maar na de rust gaat DVV als een razende van start. In de 46e minuut is het Boshoven die de score opent. De aanval wordt door Boshoven zelf opgezet, na een combinatie met de Man staat hij vrij voor de keeper, twijfelt niet en ramt de bal in de korte hoek. Dit blijkt het startsein voor een Dirkslands kwartiertje, want in de 51e minuut is de Waal er als de kippen bij om een afgeslagen schot van, van Heemst tegen de touwen te werken. In de 54e minuut is het feest helemaal compleet als R. vd Boogert een corner van Toes tegen de touwen kopt. Zo wordt door DVV de wedstrijd in nog geen kwartier tijd beslist. Rockanje probeert hierna wat te profiteren van enige gemakzucht na de euforische stemming bij de Dirkslanders, maar gelukkig gaat hier geen tegendoelpunt mee gepaard. In de 70e minuut valt de mooiste treffer van de wedstrijd. Krijger stoomt op via de rechterflank en weet met een mooie voorzet Toes te bereiken, deze houdt het overzicht en gunt de goal aan de Waal, die zo zijn tweede van de middag binnen mag schuiven. Een klein smetje op deze al gespeelde wedstrijd is de onnodige kaartenregen in de slotfase. Een aantal DVV’ers krijgen geel voor praten en vd Velde wordt er zelfs nog met rood afgestuurd na een ongelukkige handsbal, omdat hij in een reflex de bal met zijn handen van de lijn haalt. De penalty wordt vervolgens ook benut en zo eindigt het deze middag in een 1-4 overwinning voor DVV’09.

Een mooie overwinning voor DVV’09. Het doel wordt steeds makkelijker gevonden, wat vandaag ook weer resulteert in een ruime overwinning. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SNS. We hopen weer op veel Dirkslands publiek.