D.V.V.’09 1 – Herkingen’55 1   1-2 (0-0)

1-0 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Jesse Kieviet, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Jesper Hanenberg(Bart-Jelle van Dam), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Op een wederom zonnige zaterdagmiddag stond voor DVV’09 het treffen met Herkingen’55 op het programma. Dat deze wedstrijd een echte derby is, was aan het massaal opgekomen publiek goed te merken. Beide ploegen kennen een redelijke start van het seizoen en willen deze lijn vanmiddag doortrekken.

In de openingsfase is het gelijk even opletten voor DVV. Er was voorafgaand aan de wedstrijd al gewaarschuwd voor de steekpasses tussendoor en al na 2 minuten wordt Herkingen hieruit gevaarlijk. Daarna is de eerste helft een redelijk gelijk opgaande strijd, waarbij DVV uiteindelijk het spel moet maken vanmiddag. Herkingen zakt terug op eigen helft en probeert op de counter gevaarlijk te worden. DVV krijgt in de eerste helft de grootste kansen, wat met name te danken is aan van Bergen die twee keer sterk doorkomt op links. Voor het doel wordt helaas verzuimd te trekker over te halen en zo zou er voor de rust niet gescoord worden door de thuisploeg. Herkingen wordt zo nu en dan gevaarlijk uit standaard situaties, maar leveren geen problemen op voor doelman Hanenberg.

In de tweede helft pakt het jonge DVV de draad weer op. Er wordt geknokt voor iedere meter en een doelpunt zou de mannen zo gegund zijn. In de 50e minuut is het nog even schrikken, wanneer een aanvaller van Herkingen plots vrij voor Hanenberg verschijnt, gelukkig mikt hij net naast. In de 63e minuut wordt het harde werken van DVV beloond. Een prachtige aanval waaraan een goede actie van, van Dam aan vooraf gaat, wordt op prachtige wijze afgerond door van Bergen. Met zijn linkerbeen geeft hij doelman van Boven geen kans. Dit doelpunt gaf een enorme boost, maar wordt helaas al binnen de minuut abrupt afgebroken door een Herkings doelpunt. Een lange bal vanaf de aftrap wordt tot ingooi verwerkt. Deze verre ingooi wordt niet goed weggewerkt en uiteindelijk achter de verbouwereerde Hanenberg geschoten. Wat een onnodige en lullige tegengoal. Lang lijkt de wedstrijd dan af te stevenen op een 1-1 eindstand. Iets waar beide ploegen uiteindelijk vrede mee zouden kunnen hebben. Het mocht helaas niet zo zijn. In de 87e minuut wordt een bal in de voeten van een Herkanees geschoven die op snelheid iedereen de baas is en uiteindelijk doeltreffend afrond. Een flinke domper voor de Dirkslanders.

De teleurstelling in de kleedkamer was heel groot. Een harde les voor deze jonge ploeg. Er is keihard geknokt en goed gevoetbald, maar uiteindelijk doen twee onnodige tegendoelpunten je de das om. Op moment van schrijven is de teleurstelling nog steeds groot, maar kunnen langzaam de positieve dingen er weer uitgepikt worden en dit meenemen naar de wedstrijd van volgende week tegen Stellendam. Als DVV’09 deze passie en strijdlust vasthoudt en er intussen weer jongens terug zullen keren van blessures dan zullen we de stijgende lijn snel weer te pakken hebben. De aftrap in Stellendam is om 14.30. Tot volgende week!