Zaterdag 6 april 2019

DVV’09 1 – v.v. Zwartewaal 1   1-0 (1-0)

1-0       Jurre Toes

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Joost van den Boogert(Dirc van den Boogert), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Mathijs van Heemst, Jurre Toes, Jurgen van Bergen(Bart-Jelle van Dam), Ramon de Man(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de nederlaag in de vorige speelronde tegen Abbenbroek zat er voor DVV’09 maar één ding op. Zich herstellen voor eigen publiek en winnen van Zwartewaal. De ploeg uit Voorne-Putten is wat afgezakt op de ranglijst en vindt zichzelf terug op de negende plaats. Wel zette de ploeg vorige week een verrassend grote uitslag van 0-6 neer tegen NTVV. Trainer John Kleijn had de speelstijl wat aangepast voor deze wedstrijd in de hoop zo wat meer kansen te creëren.

Doordat beide ploegen vrijuit voetbalden ontspande zich zeker in de eerste helft een leuke wedstrijd om naar te kijken. DVV had de overhand en het beste van het spel, maar doordat Zwartewaal bij vlagen een situatie met vier aanvallers creëerde en DVV dus 1 op 1 stond was het opletten in de omschakeling.  De thuisploeg krijgt via van Bergen en de Man de eerste kansjes van de wedstrijd. Deze treffen nog geen doel en in de omschakeling treedt doelman Hanenberg een keer handelend op door een doorgebroken aanvaller het scoren te beletten. In de 20e minuut denkt DVV op voorsprong te komen. Een prachtige vrije trap van Toes wordt door de doelman tegen de lat getikt en in de rebound is Melissant attent en schiet binnen. De grensrechter steekt zijn vlag omhoog en de scheidsrechter vertrouwt zijn assistent en neemt dit signaal over. Gelukkig hebben we de beelden nog en bleek dat dit een loepzuivere treffer had moeten zijn. Niet veel later haalt Toes nog een keer de trekker over en deze is niet te houden door de doelman, waardoor de 1-0 op het scorebord staat. DVV krijgt nog kansen om deze voorsprong voor rust uit te bouwen, maar doet dit niet. Maar komt zelf ook nog een keer heel goed weg, nadat een slippertje achterin niet wordt afgestraft door Zwartewaal.

In de tweede helft loopt het allemaal ietsje minder dan in de eerste helft. Het is wat onrustiger en DVV slaagt er niet in om de beslissing te forceren. Hoewel Zwartewaal geen kans meer creëert, blijft je toch waakzaam voordat ene moment wat altijd kan komen. DVV krijgt best nog wat mogelijkheden. Melissant kapt zich met een fraaie actie vrij in het zestienmeter gebied, maar ziet zijn schot gepareerd worden door de doelman. Ditzelfde geldt voor een schot van Brooshooft en een schot van Toes wat via de binnenkant van de paal over de achterlijn rolt. In de 96e minuut krijgt Zwartewaal nog een vrije trap te nemen aan de rand van het veld en komt ook de doelman mee naar voren. Gelukkig ontstaat hier geen dreiging meer uit en zitten de drie punten in de knip.

DVV’09 kan tevreden terug kijken op deze wedstrijd. Jammer dat de score niet wat hoger uitgevallen is, want dat had dik en dik verdiend geweest. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij NTVV. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week.