DVV’09 1 – Flakkee 1   1-1 (0-0)

1-1          Mathijs van Heemst

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Matthijs Krijger(Luc de Moed), Ramon de Man(Joris Brooshooft),Bart-Jelle van Dam(Johan de Waal), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de mooie overwinning van vorige week op Stellendam werden vandaag de degens gekruist met Flakkee. De ploeg van Peter van Poortvliet kent een goede seizoensstart en blijkt dit seizoen nog maar moeilijk te verslaan. Alleen koploper Vlotbrug bleek te sterk. Het DVV’09 van John Kleijn weet dus wat ze te wachten staat. De mannen zijn top fit, blaken van het zelfvertrouwen en zijn er opgebrand om vandaag de drie punten in Dirksland te houden.

Onder toeziend oog van minimaal 250 a 300 toeschouwers werd er iets na half drie afgetrapt voor deze wedstrijd. De eerste helft werd gekenmerkt door een DVV wat voetballend de bovenliggende partij was en Flakkee wat afwachtend speelt en loert op een snelle uitval. Wel moet gezegd worden dat beide ploegen er amper in slagen om grote kansen te creëren. Aan Dirkslandse zijde wordt een doelpunt van R. vd Boogert afgekeurd vanwege vermeend buitenspel en moet doelman Vinke een keer handelend optreden bij een poging van, van Bergen. Aan de andere kant is het Hanenberg die twee keer moet ingrijpen op het moment dat Flakkee uit standaardsituaties gevaarlijk wordt.

In het eerste kwartier na de rust hetzelfde spelbeeld als uit de eerste helft. In de 60e minuut komt daar verandering in. De warrig fluitende scheidsrechter geeft Flakkee een vrijetrap buiten het strafschopgebied. Deze wordt voor het doel geslingerd en valt precies goed voor een aanvaller van Flakkee. Deze verschalkt Hanenberg die er nog wel goed bij zat. Klein tegenslagje voor DVV, want dit was zeker tegen de verhouding in. De Dirkslanders gaan nu nog meer op de aanval spelen om een doelpunt te forceren. In de 73e minuut komt deze verdiende treffer er ook. Een prachtige aanval van achteruit, waarbij Jongejan de bal op de borst van de ingevallen de Waal legt, die legt hem op zijn beurt panklaar voor van Heemst. Met zijn linkerbeen krult hij de bal op fraaie wijze langs Vinke en schiet DVV zo op 1-1. Dat DVV in de slotfase uiteindelijk niet de overwinning uit het vuur sleept heeft het volledig aan zichzelf te danken. Er worden nog legio kansen gecreëerd, maar de onderkant van de lat en een uitblinkende Vinke staan Dirkslands succes in de weg. Flakkee wat in de ultieme slotfase zelfs nog twee man met rood ziet vertrekken snakt naar het einde vd wedstrijd en ervaart dit gelijk spel als een overwinning.

Het is voor DVV’09 niet de eerste keer dit seizoen dat een goede wedstrijd niet beloond word met een overwinning en daarom overheerst teleurstelling toch na zo’n wedstrijd. Aan de andere kant kan er wel weer met opgeheven hoofd toegewerkt worden naar de wedstrijd tegen Vlotbrug. Het voetbal en de inzet is super, nu nog ons zelf belonen. De aftrap in Hellevoetsluis is om 14.30, we hopen op veel publiek.