v.v. Zwartewaal 1 – DVV’09 1   1-4 (0-2)

0-2          Ramon de Man

0-3          Jurre Toes

0-4          Ramon de Man

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Mathijs van Heemst, Glenn Melissant(Joris Brooshooft), Johan de Waal, Jurgen van Bergen, Ramon de Man

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Afgelopen donderdag werd de selectie van DVV’09 verblijd met dubbel goed nieuws. Het allerbelangrijkste met de gezondheid van hoofdtrainer John Kleijn gaat het de goede kant op. Daarnaast heeft het trainersduo besloten om er nog een jaar aan vast te plakken in Dirksland. Dit zijn natuurlijke mooie berichten in aanloop naar het belangrijke duel met Zwartewaal. Ruud Wiltschut benadrukte dat met name de omschakeling van groot belang wordt vandaag om hiermee de kracht van Zwartewaal onschadelijk te maken.

Onder Siberische omstandigheden moest vandaag afgetrapt worden in Zwartewaal. Goed om te zien dat er ondanks deze vrieskou toch weer vele supporters uit Dirksland waren gekomen. Of het tegen de kou geholpen heeft is de vraag, maar de eerste twintig minuten waren hartverwarmend. Zwartewaal komt er niet aan de pas en met twee snelle treffers kennen de Dirkslanders een droomstart. Allereerst een prachtige aanval over de rechterkant, waar uiteindelijk van Bergen de diepte in wordt gestuurd, hij bediend op zijn beurt de Man die koelbloedig afrond. Door een supporter werd dit omschreven als een typische Ajax goal, maar daar zullen de meningen uiteraard over verdeeld zijn. Ook de 0-2 was een mooi aanval over de vleugel. Boshoven trekt de bal voor en bereikt bij de tweede paal van Bergen, die wederom de Man weet te vinden en zo de marge voor zijn ploeg op twee brengt. De frustratie bij de zwak spelende thuisploeg neemt daarna toe en de nr 7 doet uiteindelijk zijn eigen team de das om door binnen vier minuten twee lompe gele kaarten te pakken en in de 30e minuut meer dan terecht met rood van het veld wordt gestuurd. Dit zorgt voor enige verslapping bij DVV, want ineens moet Hanenberg twee keer handelend optreden terwijl hij daarvoor nog geen aanvaller van de thuisploeg had gezien. Ook DVV krijgt nog wat mogelijkheden, maar voor de rust zou er geen verandering meer in de score komen.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of de 0-3 lag al in het netje. Het is wederom van Bergen die ondanks half kapotte schoenen aan de basis staat van deze treffer. Dit mede dankzij onze trouwe verzorger Klepper die bewijst niet alleen enkels te kunnen tapen, maar zelfs voetbalschoenen op kan lappen. Het is uiteindelijk Toes die deze assist verzilverd en zo zit DVV in een zetel. Het vervolg van deze tweede helft kan als volgt omschreven worden: ‘de helft van de gemiste kansen’. Het zijn er namelijk teveel om op te noemen. De verdediging met een uitblinkende Boshoven staat als een huis en zien het missen van de kansen met lede ogen aan. De 10 man van Zwartewaal redden toch nog de eer door een vrije trap tegen de touwen te schieten, maar verder komen ze niet. In de blessuretijd komt de vierde treffer voor DVV er alsnog. Een corner wordt door vd Boogert bij de tweede paal terug gekopt en de Man is er als de kippen bij om zijn hattrick compleet te maken.

Met zes overwinning op rij gaat DVV’09 met een heerlijk gevoel de winterstop in. Pas op 19 januari staat de volgende thuiswedstrijd tegen Abbenbroek op het programma. In de tussentijd zal een aantal jongens meedoen aan de Champions Leauge in de Staver die volgende week vrijdag van start gaat. En op 10 januari vertrekt de selectie naar Torrevieja (Spanje) voor een trainingskamp. Wij als selectie wensen al onze volgers gezegende kerstdagen en een gezond en gelukkig 2019. Tot volgend jaar.