3-0          Jurgen van Bergen

4-0          Luc de Moed

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven(Luc de Moed), Ries van den Boogert, Mathijs van Heemst, Matthijs Krijger, Ramon de Man(Bart-Jelle van Dam), Johan de Waal(Joris Brooshooft), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de thuiswedstrijd tegen FIOS is er voor DVV’09 alles aangelegen om de kater van vorige week weg te spoelen. Om niet de aansluiting met de bovenste plaatsen te verliezen is een overwinning van groot belang vandaag. Door veel vertrekkende spelers bungelt de ploeg uit Achthuizen onderaan de ranglijst, maar met de Flakkeese derby’s weet je het maar nooit.

Al snel wordt duidelijk dat DVV vandaag de opdracht van trainer John Kleijn wel begrepen heeft. De duels worden gewonnen en voetballend is men FIOS de baas. Het enige wat ontbreekt in de eerste helft is het benutten van de kansen. Er wordt heel veel gecreëerd, maar een doelpunt zou er voor de rust niet vallen. Aanvallend heeft men van FIOS niet veel te duchten, maar in het achterhoofd weet je dat een spaarzame uitval je de kop kan kosten en dat het dan een hele lastige middag wordt.

In de 55e minuut doet DVV eindelijk wat het in de eerste helft al drie of vier keer had moeten doen en dat is een doelpunt maken. Een voorzet van Jongejan wordt door de doelman niet helemaal lekker ingeschat en valt op het hoofd van, van Heemst, die met een achterwaartse kopbal de 1-0 op het scorebord zet. Het zou vervolgens tot de 80e minuut duren voor de beslissing in deze wedstrijd valt. Ondanks dat FIOS weinig tot geen kansen creëert, blijft het toch opletten achterin. Na de 2-0 van Jongejan die als een echte spits de bal langs de doelman weet te werken is het verzet van FIOS definitief gebroken. Zeker als nog geen minuut later van Bergen na een pass van Boshoven de doelman van de Achthuizenaren in een 1 op 1 situatie weet te verschalken en hij de score daarmee op 3-0 brengt. In blessuretijd is het slotakkoord voor de ingevallen de Moed. Een schot van R. vd Boogert komt terug van de lat en de Moed is er als de kippen bij om de 4-0 binnen te schieten.

Al met al een ruime overwinning voor de Dirkslanders en dit geeft vertrouwen naar de komende weken. Volgende week is een vrij weekend en op 17 november wacht de uitwedstrijd bij Rockanje. Ook dit zal weer een belangrijk duel worden voor DVV’09 om zich zo weer bij de kop van de ranglijst te voegen.