v.v. Herkingen’55 1 – DVV’09 1   1-4 (0-0)

1-2          Marvin van ’t Hof

1-3          Marvin van ’t Hof

1-4          Marvin van ‘t Hof

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde(Lars Hollaar), Joeri Boshoven(Joost van den Boogert), Ries van den Boogert, Jurre Toes, Marvin van ’t Hof, Mathijs van Heemst, Jurgen van Bergen(Joris Brooshooft), Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

In de voorlaatste speelronde van de competitie stond voor DVV’09 de derby met buurman Herkingen’55 op het programma. De ploeg van Ron van Neck kende een sterke start van dit seizoen, maar werd na de winterstop geteisterd door blessureleed. Dit is ook terug te zien in de resultaten. Voor de derby met DVV’09 worden uiteraard nog eenmaal alle krachten verzameld om het de Dirkslanders zo moeilijk mogelijk te maken. Trainer John Kleijn gaf zijn ploeg mee het eigen spel te spelen en op deze manier de wedstrijd in het voordeel te beslissen.

Al na een paar minuten spelen krijgt DVV een enorme kans om de score te openen. Van Heemst wordt na een steekbal alleen voor de keeper gezet, wipt de bal over de uitkomende doelman heen, maar ziet zijn poging tegen de lat stranden. In deze eerste helft heeft DVV zichtbaar moeite om door te drukken. Herkingen houdt de defensie strak gesloten en weet in de tegenstoot nog een paar keer gevaarlijk te zijn door de rappe aanvallers voorin. Doelman Hanenberg scherp als altijd staat hier zijn mannetje en voorkomt onheil. Ook DVV krijgt zeker nog haar mogelijkheden. Deze momenten ontstaan voornamelijk uit dode spelmomenten. De grootste kans was voor van Heemst, die een afgeslagen bal vanaf randje zestien hard neemt, maar over het doel ziet vliegen.

Na de rust is het Herkingen wat vanaf de aftrap gelijk de eerste kans krijgt. Deze poging zeilt in het zijnet. Niet veel later komt de thuisploeg toch op voorsprong. Een steekbal door het hart van de Dirkslandse defensie wordt knap afgerond en van buitenspel is volgens de goed leidende scheidsrechter geen sprake. Nu moest DVV echt een tandje bijschakelen anders zou het nog wel eens een heel vervelende middag kunnen worden. De druk wordt opgevoerd en Herkingen beperkt zich tot het wegwerken van ballen. In de 60e minuut wordt de Waal op randje zestien gevloerd en krijgt DVV een vrije trap te nemen. J. vd Boogert ontfermt zich over deze bal en met zijn krachtige linker ramt hij de bal in de kruising. De Dirkslanders ruiken bloed en gaan op zoek naar meer. Tien minuten later wederom een vrije trap op de helft van Herkingen. De voorzet landt op het hoofd van R. vd Boogert die hem terug kopt op van ’t Hof. Deze twijfelt niet en haalt ongenadig hard uit en zet DVV op een 1-2 voorsprong. Het verzet van de thuisploeg is nu gebroken en een ruime overwinning is in de maak. Brooshooft krijgt op aangeven van de Waal een niet te missen kans op een halve meter van het doel, maar krijgt hem toch tegen de paal, van ’t Hof is hier weer als de kippen bij en prikt zijn tweede van de middag binnen. In de slotfase van deze overigens sportieve derby, laat een Herkingse verdediger zich volledig gaan. J. vd Boogert wordt in het strafschopgebied op schandalige wijze neergesabeld en de scheidsrechter toont de terechte rode kaart. De strafschop wordt gegund aan van ’t Hof. Op zeer rustige wijze verzilverd hij dit buitenkansje en luistert zijn basisdebuut op met een hattrick. In de slotfase mag B-Junior Lars Hollaar nog zijn debuut maken in het eerste elftal.

Zo wint DVV’09 deze derby met ruime cijfers en wacht volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd, alvorens de mannen zich op gaan maken voor de nacompetitie. De aftrap van de laatste thuiswedstrijd tegen Stellendam is om 14.30! Tot volgende week.