Zaterdag 2 maart 2019

DVV’09 1 – v.v. Rockanje 1   1-3 (1-2)

1-1       Jurre Toes

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan(Bart-Jelle van Dam), Delano van der Velde(Marvin van ’t Hof), Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Max van Gils), Jurre Toes, Johan de Waal, Jurgen van Bergen, Matthijs Krijger

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 kende een ijzersterkte reeks aan wedstrijden, maar vandaag werd daar door Rockanje een abrupt einde aangemaakt. De ploeg werd de afgelopen weken geprezen voor het spel wat het op mat heeft gelegd, maar vandaag was het ondermaats. Ondanks alle goede intenties en scherpte die er voorafgaand aan de wedstrijd zeker was, was er niemand die vandaag zijn gebruikelijke niveau haalde. Rockanje maakt daar vandaag dankbaar gebruik van en nam de drie punten mee naar huis.

In het begin van de wedstrijd een redelijk gelijk opgaande strijd. Rockanje speelde met de wind in de rug en de keeper probeerde de bal zo snel mogelijk achter de verdediging van DVV te leggen, waar hij in de eerste helft aardig in slaagde. De opbouw van DVV werd door de voorhoede van Rockanje vastgezet, waardoor ook Hanenberg vaak genoodzaakt was om de bal lang te trappen. Dit leidde dan ook niet tot echte grote kansen. Kenmerkend was dan ook dat de doelpunten deze middag geen van allen uitgespeelde kansen waren, maar met name voortkwamen uit slordigheden. In de 30e minuut komt Rockanje op een 0-1 voorsprong na een slippertje in de Dirkslandse defensie. De aanvaller maakt het vervolgens feilloos af met een onhoudbaar schot in de kruising. Het antwoordt van DVV volgt razend snel. Ditmaal wordt een crossbal verkeerd ingeschat door de verdediging van Rockanje en heeft Toes de vrije doortocht naar het doel. Oog in oog met de doelman blijft hij rustig en schiet de 1-1 binnen. Dit doelpunt rijke kwartier wordt afgesloten door Rockanje. Een vlagsignaal van, van Gils wordt genegeerd en een aanvaller kan alleen door naar het doel en maakt de 1-2. Vlak voor rust krijgt DVV in de persoon van Toes nog een 100% kans op de gelijkmaker, maar in de 1 tegen 1 komt ditmaal de doelman als winnaar uit de strijd.

Na een donderspeech van Ruud Wiltschut in de rust, beseft DVV dat het in de tweede helft uit een ander vaatje moet tappen. Deze opdracht hebben de mannen goed begrepen, want het tweede gedeelte van de wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van Rockanje. DVV wint al zijn duels, maar slaagt er te weinig in om uitgespeelde kansen te creëren. De dreiging komt met name uit een aantal gevaarlijke hoekschoppen, maar deze worden helaas niet verzilverd. De grootste kans op gelijkmaker is voor de ingevallen van Gils. Een vrije trap van Boshoven wordt ternauwernood gered door de doelman en de rebound valt voor de voeten van, van Gils, maar gaat helaas naast. Rockanje verdedigd zijn voorsprong met man en macht en is alleen nog maar ballen aan het wegtrappen. In de 81e minuut krijgt het wel een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel van DVV. Deze wordt hard langs de muur getrapt en verdwijnt tegen de touwen 1-3. Ondanks de lange blessuretijd zou er aan de score niks meer veranderen.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Vorige week was het feest en win je met zijn allen. Vandaag is er teleurstelling en verlies je met zijn allen. Tijd om te rouwen is er niet, want volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Flakkee en dan zal DVV’09 weer laten zien waartoe het in staat is. De aftrap op de van Pallandt is om 14.30. Tot volgende week!