DVV’09 1 – v.v. Melissant 1   2-0 (0-0)

1-0          Jurgen van Bergen

2-0          Glenn Melissant

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Mathijs van Heemst, Jurre Toes, Jurgen van Bergen, Max van Gils(Marvin van ’t Hof)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de gewonnen uitwedstrijd bij NTVV van vorige week stond vandaag het treffen met buurman Melissant op het programma. Vorig jaar wist Melissant hier de drie punten mee te nemen en dat is iets wat de ploeg van John Kleijn vandaag koste wat kost wil voorkomen. DVV’09 had vandaag de steun van heel veel jonge talenten. De mannen kregen allemaal een gesigneerde wedstrijdbal en mochten mee het veld oplopen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter stormden alle pupillen richting het doel. Een stortregen van doelpunten als gevolg en een draaierige doelman van Melissant.

Hierna kon de wedstrijd van start en kon het in grote getale opgekomen publiek op een zonovergoten sportcomplex het verloop van deze derby aanschouwen. DVV had in de eerste helft moeite om grip te krijgen op het spel van Melissant. De gasten begonnen fel aan de wedstrijd en durfden ook te voetballen. Daarbij ook geholpen door wat slordigheidjes krijgen de mannen van Petry Hooftman de eerste kans van de wedstrijd die door doelman Hanenberg goed in de kiem wordt gesmoord. Het spel golft zo gedurende de eerste helft wat op en neer en beide ploegen krijgen wat kansjes uit met name standaardsituaties. Van Gils was misschien wel het dichtst bij een treffer na een mooie voorzet van, van Heemst. En diezelfde van Heemst kwam zelf ook nog oog in oog met de doelman, maar kon hem niet passeren. In de slotfase van de eerste helft redt doelman Hanenberg zijn ploeg nog door een bal van onder de lat weg te tikken en zo gaan beide ploegen met de brillenstand op het scorebord de rust in.

In de tweede helft een compleet ander spelbeeld. In de 50e minuut wordt van Bergen na een mooie aanval alleen voor de keeper gezet. Verdediger Struijk trekt aan de noodrem en moet met rood het veld verlaten. De thuisploeg rest een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, welke door de keeper in twee instanties wordt gepakt. DVV wil hierna doordrukken en de kansen rijgen zich aaneen. In de 60e minuut is het van Bergen die de ban breekt. Hij wordt op tien meter van het doel aangespeeld, blijft heel rustig en schuift de bal onder de keeper door. Hierna volgt een nimmer vertoonde kansenregen voor de thuisploeg en tot grote frustratie van trainer John Kleijn staat er na 80 minuten nog steeds een 1-0 stand op het scorebord. Met drie man alleen op de keeper afgaan, een bal op twee meter van een leeg doel overschieten, zelfs het publiek stond op een gegeven moment met de handen in het haar. Melissant slaagde er dan wel niet in om echte kansen te creëren, maar de bal hoeft maar één keer goed te vallen bij een standaardsituatie, waarbij Melissant over een aantal kopsterke mannen beschikt. In de 87e minuut maakt Glenn Melissant een einde aan alle onzekerheid. Zoals hij het zelf zo mooi omschrijft: ‘Het gespierde lichaam over de bal heen en scoren’.  En dat is ook wat hij doet, met een droge schuiver laat hij de doelman kansloos en zijn de drie punten veilig gesteld.

Volgende week wacht er ivm Koningsdag een vrij weekend en kunnen we hopelijk met een lekker zonnetje genieten van de plaatselijke festiviteiten. De week erna op 4 mei ontvangt DVV’09 koploper Vlotbrug. Fijnen pasen en tot over twee weken.