Onbekend

Zaterdag 11 mei 2019

v.v. SNS 1 – DVV’09 1   1-0 (1-0)

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Jasper Maliepaard, Glenn Melissant(Luc de Moed), Jurre Toes, Mathijs van Heemst, Jurgen van Bergen(Jesper Hanenberg), Max van Gils(Jesse Kieviet)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Door onze fotografe is het herstelde hekwerk van ons complex in beeld gebracht. Dank aan de vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben, dat de poort weer is voorzien van de juiste kleuren.

DVV’09 speelde vorige week een puike wedstrijd tegen kampioen Vlotbrug. Vandaag was het zaak om dit een goed gevolg te geven in de lastige uitwedstrijd bij SNS. Trainer John Kleijn haalde in de bespreking al aan dat we daar altijd moeite hebben. En inderdaad ook vandaag werd het een lastige middag voor DVV’09.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. SNS zakte terug op eigenhelft en liet DVV het spelletje maken. Zo ging voortdurend de bal van links naar rechts en kwamen met name de centrale verdedigers veelvuldig in balbezit. Het was lastig een gaatje vinden in de Stadse defensie en in de eerste twintig minuten werden er door beide ploegen dan ook geen kansen gecreëerd. Het was uiteindelijk van Gils die voor het eerste gevaar zorgde. Op de rand van het strafschopgebied werd hij vrijgespeeld door Melissant, helaas was het vernietigende schot een prooi voor doelman van Asperen. Er volgden nog wat kansjes voor van Heemst, kopbal naast en van Bergen die schuin voor de lange keeper op dook, maar zijn inzet gepareerd zag worden. In deze eerste helft was SNS eigenlijk amper gevaarlijk geweest, maar duikt er plots in de 45e minuut een aanvaller voor doelman Hanenberg op, vervolgens speelt hij hem knap uit en zet zo DVV op een 1-0 achterstand.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. DVV gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagt er niet in om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant creëert de thuisploeg ook geen enkele kans en sukkelt de wedstrijd een beetje naar het einde. Zoals verwacht scoren beide ploegen niet meer deze middag en wordt DVV met een nipte nederlaag naar huis gestuurd.

Volgende week wacht er wederom een derby en gaat DVV’09 op bezoek bij buurman Herkingen’55. We hopen op veel Dirkslands publiek. Tot volgende week!