Doelpunten:

1-0  Matthijs Krijger

2-0  Joris Brooshooft

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Matthijs Krijger, Jurre Toes, Mathijs van Heemst, Joris Brooshooft(Glenn Melissant), Johan de Waal, Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de mooie uitoverwinning van vorige week op Melissant stond vandaag voor DVV’09 de derby met NTVV op het programma. De ploeg van Marius Hotting draait een moeizaam seizoen en moest het vandaag ook weer doen zonder veel vaste krachten. DVV’09 is bezig aan een sterke reeks met vier overwinningen op rij en wil hier ook de vijfde aan toevoegen. Ruud Wiltschut zorgde ervoor dat zijn mannen uiterst scherp waren voor deze wedstrijd en niks lijkt een overwinning deze middag in de weg te staan.

Op het winderige sportcomplex wordt exact om half drie afgetrapt voor wederom een derby in de 4e klasse H. De intenties van de bezoekende ploeg uit Nieuwe-Tonge waren gelijk zichtbaar. Terug zakken op eigenhelft, de bal aan DVV laten en hopen op een enkele uitbraak. Dit bood de thuisploeg alle ruimte om het spelletje te maken. Tot echte grote kansen leidde dit niet in de openingsfase, maar de druk werd steeds meer opgevoerd. In de 20e minuut wordt de ban gebroken. Van Bergen wordt de ruimte ingestuurd en legt de bal terug op de mee opgekomen Krijger. Die blijft uiterst koel oog in oog met de doelman en passeert hem op fraaie wijze in de korte hoek. Deze voorsprong geeft meer vertrouwen bij DVV. Er wordt goed gevoetbald en vijf minuten later is het alweer raak. Ditmaal is het Brooshooft die zeer attent is. Hij pikt een afvallende bal op, passeert zijn tegenstander en haalt met linkerbeen vernietigend uit in de korte hoek. DVV krijgt nog wat mogelijkheden om deze voorsprong verder uit te breiden, maar uiteindelijk wordt er gerust met een 2-0 tussenstand.

In de rust hamert Ruud erop dat er scherpte moet blijven en de voorsprong snel vergroot moet worden. Helaas zou de tweede helft een groot contrast worden met de eerste helft. NTVV tapte duidelijk uit een ander vaatje na de rust. De ploeg begon veel feller, won alle duels en werd dreigender via de snelle buitenspelers. Het geloof groeide zeker, toen op lullige wijze in de 55e minuut de 2-1 tegen de touwen waaide. DVV kon hier weinig tot niks tegenover stellen en kwam er voetballend niet meer aan te pas. Gelukkig voor de thuisploeg bleef doelman Hanenberg wel scherp en redde hij nog drie keer attent, anders had het deze middag heel anders af kunnen lopen.

Maar het allerbelangrijkste is, dat er vandaag weer drie punten aan het totaal zijn toegevoegd. Door deze overwinning stijgt DVV’09 weer een plekje op de ranglijst en wacht volgende week een belangrijk duel met Zwartewaal. Van cruciaal belang is dat er volgende week als collectief de overwinning over de streep getrokken wordt. We kunnen dan met opgeheven hoofd de winterstop in. De aftrap volgende week is om 14.30 in Zwartewaal.