2-0  Mathijs van Heemst

3-0  Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Matthijs Krijger(Mathijs van Heemst), Jurre Toes, Bart-Jelle van Dam(Jesper Hanenberg), Jurgen van Bergen, Johan de Waal

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een lange voorbereiding stond voor DVV’09 eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander vandaag OFB bleek het afgelopen jaar een gemakkelijke prooi voor de Dirkslanders. Er werd zowel uit als thuis met ruime cijfers gewonnen. Maar in zo’n eerste wedstrijd moet het dan toch maar weer gebeuren. De druk ligt erop en er wordt niks minder verwacht dan een overwinning. John Kleijn heeft zijn mannen weer volledig klaargestoomd voor deze wedstrijd en is het nu aan de spelers om het uit te voeren.

De eerste tien minuten is het wat rommelig en onrustig aan Dirkslandse zijde. Het is zowaar OFB wat een paar hoekschoppen mag nemen en zo in de buurt komt van doelman Hanenberg. Hierna pakt DVV het initiatief en wordt de druk op de Plaatse defensie opgevoerd. Na eerst wat speldenprikjes via van Bergen en van Dam, komt in de 20e minuut de openingstreffer op het scorebord. Een vlot lopende aanval waarbij Toes de ruimte ingestuurd wordt door Jongejan. Toes houdt het overzicht en legt de bal breed op de Waal die deze kans koel afrond. Dit doelpunt leek een bevrijding, want hierna was DVV los. Er wordt over het hele veld vol druk gezet op OFB en de ene na de andere mooie aanval werd aan het publiek voorgeschoteld. Er was echter één groot probleem, in de afronding werd hopeloos gefaald. Had het bij rust 6-0 gestaan, dan was dit een reële afspiegeling geweest van de kansen verhouding. Dit gebeurde niet en zo blijft het opletten met maar een marge van één.

Dit waren ook de woorden van John Kleijn in de rust. Tevreden over het vertoonde spel en werklust, maar uiteraard niet over de minimale voorsprong. In de tweede helft komt DVV al vrij vroeg op een 2-0 voorsprong. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van, van Heemst. De keeper was nog op de weg terug naar zijn goal en met veel gevoel plaatst hij de bal in het lege doel. Na deze treffer lijken een aantal spelers aan Dirkslandse zijde het wel te geloven. Het spel is dan ook aanzienlijk minder en de wedstrijd kabbelt een beetje naar het einde. Er volgen nog een aantal grote kansen via de Waal en Toes, maar dit leverde geen treffers op. Pas in de 87e minuut valt de 3-0. J. vd Boogert bereikt met een splijtende pass van Bergen. De sterk spelende van Bergen snijdt naar binnen en haalt feilloos uit met zijn linkerbeen.

De eerste drie punten voor DVV’09 zitten in de knip. Volgende week wacht het echte werk voor de Dirkslanders. Dan is in Ouddorp WFB de tegenstander. We hopen op veel support van het DVV publiek.